Huawei je včeraj v Shenzhenu začel svoj 19. letni Global Analyst Summit (Globalni vrh analitikov). Na hibridnem dogodku je zbran vrh industrijske in finančne analitike, ključnih mnenjskih voditeljev in predstavnikov medijev z vsega sveta, s ciljem, da bi izvedeli več o prihodnjih trendih industrije in Huaweijevi razvojni strategiji. Na dogodku je Ken Hu, rotacijski predsednik družbe Huawei, predstavil Huaweijev pristop k inovacijam in izgradnji bolj zelenega in inteligentnega sveta. "Okrepili bomo naš pristop do inovacij, opremili vse industrije, da bodo postale digitalne in pametne ter pomagali zgraditi nizkoogljični svet," je dejal Hu. "Ti koraki so ključni za prihodnjo rast našega podjetja."

V nadaljevanju je predstavljen povzetek treh pobud.

Nenehne inovacije in napredek v industriji: Kar zadeva povezljivosti, Huawei poganja industrijo še naprej. Družba je objavila svojo vizijo, da povezave 10 Gbps omogoči povsod s 5.5G in F5.5G, naslednje evolucije v brezžičnih in fiksnih omrežjih. Ti bodo skupaj podpirali širši nabor nišnih omrežnih zahtev, vključno z bolj poglobljeno izkušnjo v domovih ter nizko zakasnitvijo (latenco) in visoko zanesljivostjo, potrebnimi za scenarije nadzora v industriji.

Z vidika računalništva Huawei na novo definira sistemske arhitekture za posamezna vozlišča, temeljno programsko opremo in podatkovne centre, da bi znatno povečal zmogljivost sistema in energetsko učinkovitost. Pri storitvah v oblaku Huawei gradi MetaStudio, ki temelji na oblaku in omogoča celovite digitalne vsebine ter bo močno pospešil njihovo ustvarjanje. Kar zadeva naprave, želi Huawei potrošnikom zagotoviti pametno izkušnjo, osredotočeno na uporabnika, v vseh vidikih njegovega življenja – podjetje to imenuje Seamless AI Life experience – in učinkovito pospešuje zbliževanje fizičnega in digitalnega sveta.

Potopite se v digitalno preobrazbo za ustvarjanje nove vrednosti za uporabnike:
Huawei svoje izdelke in portfelje izdelkov prilagaja različnim industrijskim scenarijem. Hkrati bo začel z vnaprejšnjo integracijo in preverjanjem izdelkov, pri čemer bo pred tem izvedel vsa zahtevnejša opravila, da bi svojim strankam in partnerjem olajšal digitalno preobrazbo. S Huawei Cloud kot osnovo želi podjetje zagotoviti "Everything as a Service", s čimer postavlja infrastrukturo, tehnologijo in strokovno znanje v oblačne storitve ter s tem olajša migracijo v oblaku za uporabnike v različnih panogah. Huawei gradi tudi integrirane ekipe, ki se osredotočajo na določene panoge, približuje specializirano skupino strokovnjakov poslovnim izzivom strank in tesneje vključuje horizontalne vire, torej izdelke in zmogljivosti partnerjev. Cilj je zagotoviti ciljno usmerjene rešitve za digitalno preobrazbo za vsako industrijo in se hitreje odzvati na potrebe strank.

Optimizacija napajanja in porabe z digitalno tehnologijo, da se omogoči nizkoogljični razvoj:
- Huawei na novo definira fotovoltaični sektor z umetno inteligenco, oblakom in drugimi zmogljivostmi za povečanje proizvodnje obnovljivih virov energije.
- Huawei razvija tudi nizkoogljične rešitve na sistemski ravni za zeleno IKT infrastrukturo, pri čemer se osredotoča na brezžične bazne postaje in podatkovne centre.

Huawei nadaljuje z aktivnimi koraki za povečanje svoje poslovne odpornosti in zagotavlja stalen razvoj. "Nadaljevati moramo z neprekinjenimi inovacijami in ustvarjanjem vrednosti za stranke in družbo," je dejal Ken Hu. "Veselimo se tesnejšega sodelovanja z našimi strankami in partnerji za izgradnjo bolj zelenega in pametnega sveta."

Poleg svoje inovacijske strategije je Huawei predstavil tudi svojo dolgoročno vizijo prihodnosti in nekaj raziskav, ki jih izvaja za dosego tega cilja. V nagovoru je dr. Zhou Hong, predsednik Huaweijevega Inštituta za strateške raziskave, dejal, da je "vse, kar si predstavljamo danes, zelo verjetno preveč konzervativno – premalo – za jutri. S prihodnostjo se moramo srečati z drznimi hipotezami in drzno vizijo ter previdnostjo, ko si prizadevamo prebiti ozka grla v teoriji in tehnologiji. To je edina pot naprej."

V svojem govoru je dr. Zhou orisal deset izzivov, za katere Huawei upa, da se jih bo v prihodnje lotil.

Dve znanstveni vprašanji:
- Kako stroji zaznavajo svet in ali lahko zgradimo modele, ki učijo stroje, kako razumeti svet?
- Kako lahko bolje razumemo fiziološke mehanizme človeškega telesa, vključno s tem, kako deluje osem sistemov telesa, ter človeško namero in inteligenco?

Osem tehnoloških izzivov:
- Nove zmožnosti zaznavanja in nadzora, na primer vmesniki možgani-računalnik, mišice-računalnik, 3D zasloni, virtualni dotik, vonj in okus.
- Nevsiljivo spremljanje krvnega tlaka, krvnega sladkorja in srca v realnem času ter močna odkritja s pomočjo umetne inteligence v kemičnih farmacevtskih izdelkih, biofarmacevtskih izdelkih in cepivih.
- Aplikacijsko osredotočena, učinkovita, avtomatizirana in inteligentna programska oprema za večjo vrednost in boljšo izkušnjo.
- Doseganje in izogibanje Shanonovi meji (Shannon's limit), da se omogoči učinkovito, visoko zmogljivo povezljivost, tako regionalno kot globalno.
- Prilagodljivi in ​​učinkoviti računalniški modeli, arhitekture, ki niso Von Neumannove (non-Von Neumann architectures), nekonvencionalne komponente in odpravljanje napak umetne inteligence, ki je hkrati razložljiva. 
- Izumljanje novih molekul, katalizatorjev in komponent z inteligentnim računalništvom.
- Razvoj novih procesov, ki presegajo CMOS, stanejo manj in so učinkovitejši.
- Varna, učinkovita pretvorba in shranjevanje energije ter storitve na zahtevo.

Huawei Global Analyst Summit je bil prvič organiziran leta 2004 in se nadaljuje že 19. leto. Letošnji dogodek poteka od 26. do 27. aprila in vključuje širok nabor srečanj o različnih vidikih Huaweijevega poslovanja. Vabljeni k ogledu predstavitev in spremljanju programa na uradni strani dogodka.


Nazaj