Ljubljana, 15. april 2019 – V petek, 12. aprila, je v Hotelu Lev potekala 5. NetPRO konferenca, največja poslovna in networking konferenci v Sloveniji, namenjena malim in srednje velikim podjetjem, ki jo organizirata TSmedia in Business Intelligence Center. Pester program priznanih strokovnjakov iz vodilnih podjetij smo obogatili z vodenim, organiziranim mreženjem udeležencev.

5. NetPRO konferenca je udeležencem postregla s pestrim programom, v okviru katerega so nastopili številni strokovnjaki iz podjetij, ki so na svojem področju vodilna tako v Sloveniji kot tudi po svetu. Z udeleženci so delili znanje in izkušnje iz sveta podjetništva v sklopu sedmih predavanj in dveh okroglih miz. Ker je največja napaka na poslovnem dogodku zamujena priložnost, smo pester program obogatili z vodenim, organiziranim mreženjem prisotnih poslovnežev in podjetnikov, kjer smo stkali številne nove poslovne vezi.

Barbara Domicelj, generalna direktorica Microsofta Slovenija, je v predavanju prisotnim pojasnila, da smo še zelo daleč od umetne inteligence iz znanstvenofantastičnih filmov, ob čemer je edina stalnica tehnološkega razvoja ta, da v svojem učinku na delovna mesta ta neprestano tako odpravlja, kot tudi ustvarja, v največji meri pa spreminja delovne naloge in vsebine dela.

Finančni direktor v podjetju Akrapovič Matej Akrapovič je razkril, kako je konkurenčne prednosti vzpostavilo vodilno svetovno podjetje na področju izpušnih sistemov, ki se v tekmo ni podalo z nižanjem cen. Zaradi visoke davčne obremenitve plač v Sloveniji in zakonsko določene minimalne plače, ki vztrajno raste, v podjetju Akrapovič vidijo edino možnost za ohranitev konkurenčnosti podjetja v izboljšanju dodane vrednosti na zaposlenega in razvoju novih izdelkov.

"Smart" tehnologije ustvarjajo priložnost za večjo učinkovitost tudi na področju trženja. Alan Sterle, specialist za zahtevne poslovne rešitve v TSmedia, in David Miško, direktor trženja v Skupini stroka.si, sta udeležencem razkrila, kako izkoristiti podatke, ki jih generira digitalni marketing, ter s tem ohraniti konkurenčnost in okrepiti prodajo.

Da bi podjetjem uspelo v današnjem okolju, se morajo hitro prilagajati spremembam na trgu ali v panogi. Maja Majstorović Hajduković, direktorica kadrovske službe v podjetju Big Bang, je poudarila, da se globalna miselnost in primarni cilji zaposlenih spreminjajo, kar pomeni, da se morajo tudi HR-rešitve razvijati oziroma spreminjati. Če bomo ljudem ponudili ustrezne pogoje, bodo sami poskrbeli za vse drugo.

Kot primer dobre prakse poslovanja je svojo izkušnjo z udeleženci delil Primož Cigler, ustanovitelj spletne trgovine Rifuzl, ki je prva zero waste trgovina v Sloveniji.

Razvoj umetne inteligence je zadnja leta izjemno hiter, za podjetja pa je ključno, da jo znajo implementirati v svoj razvoj, s čimer lahko izboljšajo svoje delovanje, nadzor nad internetnimi omrežji, odkrivanje goljufij in podobno. Svoje izkušnje in znanje, kako to izpeljati, je z nami delil Matej Gašperin, vodja AI v podjetju Cosylab.

Izkušnje in dobre prakse s področja prihodnosti ter povezovanja spletnih portalov in novih tehnologij sta nam predstavila Lea Kuzminski in Peter Žnuderl iz podjetja PRO-BIT.

Na prvi okrogli mizi je Tanja Pangerl, vodja Zelenega omrežja Slovenije, skupaj z gosti Aljažem Andrejašem, soustanoviteljem podjetja MikMik, Sašem Šegulo, soustanoviteljem projekta Organicer, Zlato Zavašnik, direktorico podjetja Sens, Mojco Rehar Klančič iz Vrtnarije Trajnice Golob Klančič in Alenom Osterman, direktorjem podjetja Optiprint, govorila o trajnostnem razvoju kot novi poslovni priložnosti. Vodja Business Intelligence Centra Staša Mlekuž pa je gostila direktorice uspešnih slovenskih podjetij: Tanjo Blatnik, izvršno direktorica Adriatic Slovenica, Simono Lobnik Ambrožič, direktorico revije Direktor, in Mirelo Kurt, direktorico strateške prodaje v Plastiki Skaza. Sogovornice so razkrile svoja razmišljanja o tem, ali in kako ženske vodimo drugače.

Utrinke z letošnje NetPRO konference si lahko ogledate TUKAJ.


Nazaj