Addiko Bank je v Sloveniji včeraj poslovnim strankam ponudila povsem novi digitalni aplikaciji na osnovi Appianove »low code«rešitve, ki bosta strankam omogočali bistveno hitrejši, bolj celovit in predvsem bolj učinkovit kreditni proces in trgovanje s poslovnimi strankami. Aplikacija skrajšuje čas za odločitev za 50 %, kar za enostavne kredite po novem pomeni pičle tri dni.

Addiko banki v Sloveniji in Srbiji sta prvi banki v Skupini oziroma v Jugovzhodni regiji, ki ponujata to inovativno, digitalno rešitev svojim strankam, prav tako je Addiko tudi prva banka v regiji, ki ponuja popolnoma digitalizirano rešitev za dokumentarno poslovanje s poslovnimi strankami. Appianova rešitev korenito poenostavlja procese in jih dela bolj učinkovite, kar za stranke pomeni veliko dodano vrednost v smislu hitrosti. Addiko banka bo aplikaciji uvedla tudi na drugih trgih v regiji do konca leta 2018.

Appianova rešitev ponuja visoko raven avtomatizacije, krajši čas odločanja in izplačila (“Time to yes” in “Time to cash”) in druge finačne storitve. Ponuja tudi bolj transparenten proces s sledenjem napredka v realnem času ter bojšo raven kakovosti podatkov znotraj procesa. Te funkcionalnosti zagotavljajo hitrejše in učinkovitejše odločanje v banki, posledično pa tudi izboljšanje uporabniške izkušnje strank. Poenostavljen kreditni proces poslovnim strankam tako omogoča pridobitev enostavnega kredita do 250 tisoč evrov v samo treh enostavnih korakih.

“Pri razvoju teh dveh procesov v okviru Appian rešitve smo bili osredotočeno na hitrost, transparentnost in enostavnost. V prvi vrsti s tem izboljšujemo učinkovitost v segmentu posojil in dokumentarnega poslovanja s strankami ter v digitalni transformaciji v naši organizaciji. To pomeni, da lahko naše stranke v celoti podpremo na način, da jim ponudimo enoten uporabniški vmesnik, ki ponuja odlično uporabniško izkušnjo za poslovne stranke. Nenazadnje bodo lahko naše stranke vložile vlogo za bančno garancijo ali kredit preko tega vmesnika, celo na mobilnih napravah, in v najkrajšem možnem času dobile želeno finančno rešitev. To je resnično menjava igralcev na trgih, kjer delujemo«, pojasnjuje Georg Kolin, Vodja oddelka zadovoljstva strank in digitalizacije.

»Appian že nekaj časa bankam pomaga pri procesnem preoblikovanju in izboljšanju uporabniške izkušnje s hitrostjo in enostavnostjo svojih rešitev. Vidimo, kako je sistem učinkovit in zmogljiv pri avtomatizaciji in vpeljavi zapletenih poslovnih procesov, ki se prepletajo med različnimi področji, ter celo preko državnih meja«, pojasnjuje Dirk Pohla, Regionalni podpredsednik družbe Appian v Nemčiji.