Svetovna fotografska organizacija in Sony Slovenija z veseljem sporočata, da je Aleš Krivec že drugič prejemnik slovenske nacionalne nagrade na Sony World Photography Awards 2020.

Tekmovanje nacionalnih nagrad (National Awards) je skupna pobuda Svetovne fotografske organizacije in podjetja Sony, ki podpira lokalne fotografske skupnosti v 63 državah po vsem svetu. Pobuda izbranega fotografa ali fotografinjo iz vsake države nagradi za posamezen posnetek ter jim obenem njihova dela omogoča predstaviti globalni javnosti na priznani razstavi Sony World Photography Awards 2020, ki bo v londonski galeriji Somerset House potekala od 17. aprila do 4. maja.

Žirija je Aleša Krivca, ki je kot zmagovalec nacionalnega nagrade slavil že leta 2018 s fotografijo Blejskega jezera, anonimno izbrala na podlagi fotografije »Ledeni prstan«, ki je bila prijavljena v kategorijo Narava odprtega tekmovanja.

Aleš Krivec je po novici o prejemu nacionalne nagrade za Slovenijo dejal: »Vesel sem, da je izbrana fotografija (kot tisti, ki sta bili izbrani leta 2018) ponovno nastala v Sloveniji. Sam trenutek je bil resnično nekaj posebnega in že opazovati ta pojav je neke vrste privilegij. Fotografija tudi krasi mesec januar v koledarju za leto 2020 in je moja najljubša fotografija, nastala v preteklem letu.«

Na tekmovanje Sony World Photography Awards 2020 je prispelo preko 345.000 fotografij, od katerih je bilo v odprtem tekmovanje, ki je služilo za izbor prejemnika nacionalne nagrade, prijavljenih več kot 190.000 – največje število prijav doslej.

Prejemnik nacionalne nagrade Aleš Krivec bo prejel komplet z izjemnim fotoapartom Sony Alpha A7III.

Več informacij

Foto: © Aleš Krivec