Razširjena resničnost postaja vse bolj priljubljena, saj uporabnikom omogoča superponiranje, tj. vizualno vstavljanje trenutnih podatkov ali navideznih predmetov v napravo, opremo ali obrat iz realnega okolja. Aplikacije razširjene resničnosti uporabljajo GPS naprave za sledenje položaja uporabnikov, kompas za sledenje orientaciji naprave in kamero za zajemanje okolja. V tem kontekstu je Schneider Electric, vodilno podjetje na področju digitalne preobrazbe upravljanja in avtomatizacije energije, predstavil aplikacijo EcoStruxure™ Augmented Operator Advisor.

EcoStruxure Augmented Operator Advisor daje na razpolago informacije v realnem času, kadar in kjer jih potrebujete. Razširjena resničnost povečuje operativno učinkovitost običajnih aplikacij – uporabnikom omogoča, da na napravah, opremah ali obratih superponirajo trenutne podatke ali virtualne predmete. Aplikacija skrajša čas izpada delovanja in hkrati pospešuje delo in vzdrževanje, saj uporabnikom zagotavlja takojšnje informacije o njihovem statusu. Hkrati pomaga zmanjšati človeške napake z lociranjem ustrezne opreme in vodenjem operaterja skozi vzdrževalni postopek korak za korakom.  

Značilnosti in funkcije EcoStruxure™ Augmented Operator Advisorja – med drugim – vključujejo takojšen dostop do »slepih« delov naprave, npr. barvne variacije na stikalni plošči kažejo njen operativni status. Aplikacija omogoča tudi opredelitev širokega razpona ravni dostopa, odvisno od profila, funkcije in dolžnosti uporabnika. Poleg tega se EcoStruxure™ Augmented Operator Advisor uporablja pri vseh vrstah industrije, kot so: rudniki mineralov in kovin, ravnanja z vodo in odpadki, hrana in pijača in infrastruktura.

Peter Ušeničnik, prodajni direktor v družbi Schneider Electric, je izjavil: »Inženirji, ki delajo na transformatorjih za distribucijo električne energije, pogosto porabijo polovico delovnega časa za iskanje tehničnih podatkov znotraj različne programske opreme, v bazah podatkov, dnevnikih aktivnosti in celo staromodnih omaricah za spise. Podatki v aplikacijah razširjene resničnosti kažejo, da lahko razširjena resničnost znatno zmanjša čas, ki ga inženirji porabijo za iskanje informacij.«

Več informacij


Nazaj