Pametni telefoni postajajo vse bolj izpopolnjeni in nadomeščajo vse več naprav ter podpirajo vse več funkcionalnosti in storitev. Vsak napredni telefon ima nekaj ducatov ali še več funkcij, od katerih pa se jih običajno uporablja le majhen odstotek. Eden od razlogov je ta, da enostavno nimamo časa, da bi se jih naučili uporabljati. Prikladno bi bilo imeti hitra in jasna navodila, kako v polnosti izkoristiti vse zmožnosti napredne naprave, ki jo vsak dan nosimo v žepu. Huawei je imel prav to idejo, zato ima vsak Huaweijev pametni telefon naloženo aplikacijo HiCare, s pomočjo katere lahko vsak izmed nas postane guru pametnih telefonov.

Nasveti za rabo
Aplikacija HiCare je razdeljena na več kategorij in ena izmed najbolj zanimivih je namenjena nasvetom. Tam lahko odkrijete odlične funkcije, ki jih vaš pametni telefon omogoča. Nasveti so namenjeni tako naprednim, kot manj naprednim uporabnikom – vsak od nasvetov pa je opisan na preprost in jasen način z ikonami in grafikami. Poleg vseh uporabnih nasvetov se lahko naučite tudi vse o zasebnosti oz. varovanju osebnih podatkov.

Odpravljenje težav
To je razdelek, ki vam bo omogočil reševanje večine težav, ki so povezane z rabo vašega pametnega telefona. Tu lahko preberete kaj storiti, ko razbijete zaslon ali pa polijete napravo s tekočino. Je telefon topel na dotik? Se ne poveže z mobilnim operaterjem? Se baterija prazni neobičajno hitro? Na vsa ta vprašanja boste našli tako odgovore, kot tudi rešitve.

Hitre storitve
Hitre storitve so še en pomemben del aplikacije. Tu najdete telefonsko številko klicnega centra v slovenskem jeziku. Prav tako lahko v nekaj sekundah telefon tukaj samodejno opravi pametno diagnozo modulov, ki skrbijo za prenos podatkov ter večine senzorjev.

Pogosta vprašanja
Kot že ime namiguje, boste tukaj našli odgovore na najbolj pogosto zastavljena vprašanja. Oboroženi s tem znanjem ne boste več potrebovali nasvetov svojih tehnološko bolj podkrepljenih prijateljev oz. vam ne bo potrebno več brati priročnikov.

Upravitelj telefona
Poleg aplikacije HiCare pa je na voljo tudi aplikacija Phone Manager, ki vam omogoča enostavno odstranjevanje nepotrebnih datotek s telefona, iskanje virusov in pregled nad porabo prenosa mobilnih podatkov. Vaša inteligentna naprava bo poskrbela zase, vi pa boste imeli več časa za svojo družino in prijatelje.

V priponki najdete tudi infografiko o novi aplikaciji.

Več informacij