Internetni program, za katerega zadostuje srednje dober računalnik, internetna povezava in (barvni) tiskalnik, so z lastnim znanjem ustvarili v programersko-oblikovalski hiši Citadela in mu nadeli ime CitadelaDesignPrint. Omogoča poljubno izbiro barvnih kombinacij, pozicioniranje logotipov in slik in izbiro različnih tipov pisav (fontov); vse od klasičnih do bolj nenavadnih, kot je na primer tipografija, ki izhaja iz Shakespeareove pisave, črke z elementi pisave samostanskih pisarjev, z elementi starogotske ali romanske pisave…

S kombinacijo različnih tipov črk, različnih barv in specifičnega pozicioniranja lahko vsak uporabnik programa izdela unikatni certifikat ali diplomo. Listine lahko uporabnik shranjuje kot datoteke na svojem računalniku in jih preoblikuje ob vsakokratnem novem zagonu internetnega programa. Za manj vešče uporabnike so na voljo že pripravljene predloge.

Prednost internetnega oblikovalskega programa je poleg brezplačnosti in preproste uporabe tudi to, da ne zaseda prostora na računalniku. "Pri Citadeli se zavedamo, da večina organizacij, kot so društva, klubi, pa tudi podjetja, tak program potrebuje samo občasno, morda nekajkrat letno. Zato smo skušali narediti čimbolj učinkovit program, ki ustreza načelu 'uporabniku prijazen'," je povedal Rok P. Makovec, direktor podjetja Citadela.

Poleg programa so pri Citadeli poskrbeli tudi za primerno oblikovan certifikatni papir z ornamentnim robom in podlago v temno modri in temno zeleni barvi. Papir, ki je nekoliko debelejši od običajnega, je prilagojen za brizgalne in laserske tiskalnike. Po videzu in strukturi spominja na pergamentni papir, zato listina na takem papirju izžareva ugled in vrednost. Cena za certifikatni papir je 132 tolarjev za list, paket z 20 listi pa stane 2.640 tolarjev.

Podjetje Citadela d.o.o. deluje na slovenskem trgu več kot pet let. Poleg grafično-oblikovalskega dela so strokovnjaki za iskanje najbolj zahtevnih programskih rešitev. Izdelali so program za nadzor delovanja BA bankomatske mreže po Sloveniji, s programskimi rešitvami pa sodelujejo tudi pri izdelavi potnih listov, osebnih izkaznic in pri izdelavi najnovejših potnih listin z biometričnimi podatki lastnika (prstni odtis in fotografija).