Digitalni nakit Nokia, ki se nosi okoli vratu, posamezniku omogoča izražanje lastnega modnega sloga in prilagajanje posameznim stilom, hkrati pa odraža njegovo trenutno razpoloženje. Srce novega digitalnega nakita je vsekakor medaljon, ki ima barvni zaslon z 4.096 barvami, ki ga obdaja ličen kovinski okvir. Medaljon visi na elegantni verižici. V medaljonu je mogoče nositi izbrane podobe, ki se lahko poljubno spreminjajo - glede na stil, ki ga zahtevajo oblačila, glede na priložnost, čas dneva ali zgolj glede na trenutno razpoloženje. Digitalni nakit, ki prihaja iz Nokie, lahko nadomesti nošenje ure, saj se s pritiskom na gumb prikaže čas, hkrati pa nadomešča klasične medaljone, v katerih so se nosile izrezane fotografije na papirju.

Digitalni nakit je uporabniku prijazen in enostaven, saj se lahko v medaljonu shrani do osem različnih digitalnih fotografij, ki jih je mogoče enostavno prenesti prek infrardeče povezave iz združljivega mobilnega telefona, osebnega računalnika ali druge naprave. Nokia je poskrbela, da medaljon že vsebuje tri pripravljene fotografije, ki jim lahko uporabnik enostavno doda še tiste, ki so njemu ljube - prijatelje, bližnje, podobe priljubljenih simbolov in znakov, spomine iz prelepih krajev ... Ko se uporabnik določene fotografije naveliča, jo enostavno izbriše s pritiskom na gumb in jo nadomesti s svežo.

"Novi inteligentni mobilni dodatki so ustvarjeni za ljudi, ki želijo s svojo drugačnostjo in posebnostjo izstopati iz množice in ustvarjati svoj lasten stil," je povedal Frank Nuovo iz enote Nokia Design. "Tehnološke inovacije so v zadnjem času omogočile razvoj majhnih, inteligentnih in nosljivih digitalnih dodatkov in Nokia jih bo razvijala in ponujala svojim uporabnikom tudi v prihodnjih letih."

Poleg digitalnega nakita pa je Nokia predstavila še prikazovalnik slik - namizni okvir za digitalne slike. Odslej bodo lahko uporabniki doma ali na delovnem mestu namestili eleganten okvir, v katerem si je mogoče ogledovati digitalne podobe. Fotografije je mogoče poljubno menjati ali jih celo predvajati kot zaporedno projekcijo. V prikazovalniku slik je mogoče shraniti do 50 različnih fotografij, ki jih lahko uporabnik prek infrardeče povezave prenese iz združljivega telefona ali osebnega računalnika.

Oba izdelka - tako digitalni nakit (Medallion RX-3) kot tudi prikazovalnik slik (Image Frame SU-4) - sta že na voljo v Sloveniji. Cena digitalnega medaljona je 51.000 tolarjev, prikazovalnika slik pa 59.900 tolarjev. V ceno ni vključen DDV.