Ljubljana, 13. januar 2021 – Lenovo je danes najavil ThinkBook Plus i 2. generacije in predstavil stilske modele ThinkBook 13x i, ThinkBook 14p in 16p 2. generacije. Najnovejši modeli ThinkBook, izdelani posebej za mobilne zaposlene v malih in srednje velikih podjetjih, z uporabo aluminijastih materialov z značilnim dvobarvnim zaključkom, združujejo inovativne funkcije s prefinjenimi oblikami, da uporabnikom omogočijo nov svet prilagodljivih delovnih prostorov. Najnovejši prenosniki ThinkBook vključujejo najsodobnejše tehnologije za izboljšanje uporabniške izkušnje.

Ena oblika, dve velikosti
Najnovejši prenosniki ThinkBook so zasnovani na podlagi vpogledov v izkušnje strank, pri čemer so se inženirji osredotočili na najpomembnejše izkušnje za končnega uporabnika. ThinkBook Plus Gen 2 i je izboljšan na skoraj vseh področjih. Ključne izboljšave vključujejo:
- Zaslon s tehnologijo črnila e-Ink pokriva večjo površino (prej 48 %, zdaj 68 % ohišja) in je na voljo z 12-palčno diagonalo in ločljivostjo, ki sovpada z glavnim zaslonom ločljivosti 2560x1600 pik.
- Prav tako je izboljšana odzivnost zaslona e-Ink in prenovljen uporabniški vmesnik, kar zagotavlja še bolj intuitivno uporabniško izkušnjo, saj je dostop do informacij hitrejši, pogosto uporabljane aplikacije pa lahko uporabnik upravlja brez, da bi odprl zaslon prenosnika.
- Tanjši (13,9 mm) in lažji (1,3 kg) model ima skoraj brezrobi zaslon in dosega razmerje med zaslonom in ohišjem 90 % (prej 78 %).
- Interakcija z dotikom je izboljšana z novim pisalom, ki samodejno zažene izbrane programe za večjo uporabnost.
- Povezljivost vključuje Intel Thunderbolt™ 4 vmesnik, Wi-Fi 6 (1) in nov podstavek ThinkBook Charging Mat (za doplačilo), ki ga poganja tehnologija Energysquare’s Power by Contact®, ki lahko brezžično polni baterijo prenosnika. Ta sicer zagotavlja do 15 ur avtonomije z enim polnjenjem (2), ali do 24 ur avtonomije (2) zgolj ob rabi zaslona e-Ink.

Kompaktni ThinkBook 13x i je eden najtanjših 13-palčnih poslovnih prenosnih računalnikov. Debel le 12,9 mm tehta manj kot 1,2 kg, zato ga ima uporabnik lahko vedno pri sebi. Vitek in eleganten prenosnik si deli vse lastnosti z modelom ThinkBook Plus Gen 2 i z izjemo zaslona e-Ink, vključno z tehnologijama Dolby Vision in Dolby Atmos ter vmesnikom Thunderbolt 4. ThinkBook Plus Gen 2 i in 13x i sta zasnovana na platformi Intel Evo, poganjajo pa ju procesorji Intel Core 11. generacije, ki zagotavljajo izjemni hitrost in inteligenco, hkrati pa dosegajo izjemno avtonomijo delovanja na baterijo (3). Hitra brezžična povezljivost standarda Wi-Fi 6 (1) in baterija zmogljivosti 53 Whr pomenita, da lahko s prenosnikom delate dolgo in brez prekinitev – v pisarni ali zunaj nje.

Moč v rokah uporabnikov
Prenosnika ThinkBook 14p in 16p bosta všeč zahtevnim uporabnikom, ki iščejo visoke zmogljivosti, saj ju poganja zadnja generacija procesorjev AMD Ryzen, obenem pa imata vgrajen še kakovosten zaslon, hiter pomnilnik in sodobno povezljivost. Uporabniki bodo uživali v prenosnikih, optimiziranih za videokonference, saj je na voljo spletna kamera ločljivosti Full HD s fizično zaslonko ThinkShutter, ki lepo dopolni večjo drsno ploščico in udobno ter osvetljeno tipkovnico, ki premore tudi bližnjične tipke za konferenčne klice. V prenosnika je vgrajena tudi umetna inteligenca, ki olajša sodelovanje in sestanke. Algoritem za odpravljanje hrupa, ki temelji na umetni inteligenci, bo zatrl šume iz okolice, uporabnik pa lahko enostavno preklopi med različnimi zvočnimi načini – od zasebnosti do konference, načinom za skupinske klice ali zaznavnim načinom, ko želi deliti zvoke z drugih naprav.

ThinkBook 14p je tanek in lahek (16,9 mm in 1,4 kg) in ga je mogoče opremiti z do 14-palčnim OLED-zaslonom ločljivosti 2.8K, ki sliko prikazuje skladno s standardom VESA® DisplayHDR™ True Black. ThinkBook 16p bo na voljo tudi z grafično kartico NVIDIA GeForce RTX, ki dopolnjuje procesorsko moč procesorja AMD Ryzen in tako ustvari visoko zmogljiv prenosnik s 16-palčnim zaslonom ločljivosti 2560 x 1600 pik, ki lahko pospeši ustvarjalno delo. Za resnično natančnost in doslednost barv lahko ThinkBook 16p naročite tudi s tovarniško kalibriranim zaslonom, ki ima certifikat X-Rite™ Pantone®.

Nazadnje, da bi bilo delo poslovnih uporabnikov z novimi računalniki še bolj učinkovito, bo programska oprema Lenovo Vantage v naslednjih mesecih prejela več posodobitev (4), med katerimi so nekatere namenjene prav za zaposlene v malih in srednje velikih podjetjih, ki v aplikaciji navedejo, da se bo njihova naprava uporabljala za delo. Nove funkcije vključujejo dodajanje namenskih strani, kot sta upravitelj sestankov in center za ustvarjalce v programu Vantage, ki uporabnikom pomaga, da bolje konfigurirajo nastavitve svoje naprave za spletna srečanja in ustvarjalno delo ter aplikacije. V tej posodobitvi je tudi nedavno predstavljena storitev Vantage Smart Performance Services, ki več uporabnikom omogoča dostop do skeniranja z enim klikom, varovanje pred zlonamerno programsko opremo in odstranjevanje najnovejših virusov, hkrati pa skrbi za zagotavljanje zmogljivosti, vzdrževanje in varnost osebnega računalnika. Programska oprema Vantage se naloži v vsega par sekundah (5), ne glede na to, kje v svetu jo uporabljate.

Cene in dobavljivost (6)
- ThinkBook Plus Gen 2 i bo naprodaj predvidoma junija, cene se bodo začele pri 1.299 evrih (z DDV).
- ThinkBook 13x i bo naprodaj predvidoma julija, cene se bodo začele pri 1.099 evrih (z DDV).
- ThinkBook 16p bo naprodaj predvidoma julija, cene se bodo začele pri 1.099 evrih (z DDV).

Obiščite središče Lenovo StoryHub za dodatne fotografije in polne tehnične specifikacije naprav, dodatne informacije pa so na voljo tudi na spletni strani Lenovo CES.

(1) Potrebujete usmerjevalnik Wi-Fi in naročnino, ki se lahko razlikuje glede na lokacijo. Veljajo dodatni pogoji in/ali stroški. Hitrosti Wi-Fi 6 so običajno do 9,6 Gbps v primerjavi z Wi-Fi 5, ki zmore do 3,5 Gbps. Hitrosti povezave se razlikujejo glede na lokacijo, okolje, razmere v omrežju in druge dejavnike.
(2) Dejanska avtonomija baterije se razlikuje in je odvisna od številnih dejavnikov, kot so konfiguracija in uporaba izdelka, uporaba programske opreme, brezžična funkcionalnost, nastavitve upravljanja porabe energije in svetlost zaslona.
(3) Vir: Intel. Kot je izmerjeno s preizkušanjem referenčnih vrednosti v industriji in reprezentativnih vodnikov za uporabo ter edinstvenih značilnosti procesorjev Intel Core i7 11. generacije, ki so bili zasnovani kot del celovitega Intelovega programa za inovacije prenosnih računalnikov Project Athena, nato preizkušeni, izmerjeni in preverjeni glede na premijske specifikacije in ključne kazalnike izkušenj za zagotavljanje neprimerljivih uporabniških izkušenj. Za popolnejše informacije in rezultate obiščite www.intel.com/Evo.
(4) Med januarjem in aprilom 2021 bodo posodobitve Vantage na voljo na kateremkoli potrošniškem ali poslovnem računalniku, ki je med nastavitvijo naprave nastavljen za "uporabo doma in v pisarni". Posodobitve bodo na voljo v Microsoftovi trgovini Store za ročni prenos.
(5) Dejanski čas nalaganja se lahko razlikuje glede na regijo in konfiguracijo računalnika.
(6) Cene morda ne vključujejo davka in ne vključujejo pošiljanja ali drugih možnosti in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila; veljajo dodatni pogoji. Cene prodajnih posrednikov se lahko razlikujejo. Datumi prodaje in barvne možnosti se lahko razlikujejo glede na območje, posamezni izdelki pa so na voljo samo na izbranih trgih. Vse ponudbe so odvisne od razpoložljivosti. Lenovo si pridržuje pravico, da kadarkoli brez obvestila spremeni ponudbo izdelkov, njihove funkcije in specifikacije.


Nazaj