V Sloveniji sta poleg Mimail.C trenutno najbolj pogosti varianti Mimail.E in Mimail.G. Obe varianti se pošiljata v sporočilih, katerih pošiljatelj je john@, pripona pa readnow.zip .

Mimail.E napada spletne naslove spews.org, spamhaus.org in spamcop.net. Na teh naslovih se nahajajo spletne strani, ki uporabnikom interneta omogočajo filtriranje nezaželene elektronske pošte.

Mimail.G onemogoča spletni naslov mysupersales.com .

Uporabnikom priporočamo, da so pozorni na prejeta sporočila in ne odpirajo pripon, ki jih ne pričakujejo in prihajajo s sumljivih naslovov.

Podrobnejši opisi:
http://www.f-secure.si/mimail_e.html
http://www.f-secure.si/mimail_g.html


O podjetju F-Secure

F-Secure Corporation je vodilni ponudnik varnostnih rešitev za podjetja. Poleg protivirusnega programa, ki hkrati uporablja več pregledovalnikov, ponuja tudi rešitve za kriptiranje podatkov in varen dostop na daljavo SSH. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1988 ter kotira na borzi v Helsinkih od novembra 1999. Centrala podjetja je v Helsinkih na Finskem, z lokalnimi pisarnami v ZDA, Nemčiji, Švedski, Japonski in Veliki Britaniji. F-Secure ima tudi zelo močno mrežo partnerjev v preko 90 državah, ki nudijo podporo in svetujejo uporabnikom v lokalnih jezikih.


Nazaj