Počasi se izteka najbolj pomembno fotografsko tekmovanje leta. Na voljo imate le še nekaj dni, da na spletni strani natečaja objavite svoje fotografije. Nikar ne zamudite! Huaweijevo fotografsko tekmovanje InFocus Awards je namenjeno vsem priložnostnim, amaterskim in profesionalnim fotografom, ki bi radi svoj talent pokazali svetu. Poteka v državah srednje in vzhodne Evrope ter Skandinavije (regija CEE & Nordic), sodelujete pa lahko s fotografijami, ki ste jih posneli s pametnimi napravami Huawei.

Zahvaljujoč napredku pametnih telefonov visoka kakovost fotografij ni več privilegij profesionalnih fotografov z visoko specializirano fotografsko opremo. Fotografiranje je mnogo bolj prilagodljivo in posameznik lahko po zaslugi pametnega telefona v vsakem trenutku postane fotograf. Omogoča svobodno izražanje ustvarjalnosti in pripravljenost odkrivati neverjetnost sveta, kadarkoli si to želimo. Da v času zamrznemo izjemni trenutek ali neodkrito lepoto, ki ju drugi pogosto prezrejo, je treba imeti le ostro oko ter vzeti telefon iz žepa.

Uporabniki pametnih naprav Huawei so tekmovanje sprejeli z navdušenjem. Do zdaj so na spletni strani tekmovanja prijavili več kot 100 tisoč fotografij in krajših video posnetkov, kar je 52 % več, ko je bilo prijav na lansko fotografsko tekmovanje Next Image. Vsaka minuta, vsaka sekunda je polna lepih trenutkov, ki jih ustvarijo ljudje, živali, kralji ali čustva. Ti pa so krhki, zato naj bo vaš izziv najti in fotografirati neodkrito lepoto okoli sebe in z njo sodelovati v fotografskem tekmovanju Huawei Infocus Awards. A pohitite. Za prijavo imate namreč čas le še do 11. avgusta.

Imate radi fotografijo?
Svoja dela lahko objavite v eni od šestih kategorij, pet fotografskih in eni za ljubitelje videa:
- #Strast – izražanje čustev s pomočjo fotografije.
- Hojla, življenje! – delite čustva ali inspiracijo iz vsakodnevnih izkušenj.
- Obrazi – eksperimentiraje z identiteto in močjo portretne fotografije.
- Korak dlje – odkrivanje novih krajev in novih funkcij kamer pametnih telefonov, na primer optične povečave, širokega kota ali načina za bližinske fotografije (makro).
- Storyboard – ustvarite smiselno pripoved v devetih fotografijah.
- Življenje sedaj – povejte zgodbo v video posnetku krajšem od 30 sekund.

Tekmovanje Huawei InFocus Awards je namenjeno uporabnikom naprav Huaweija, ki lahko svoja dela oddajo prek spletne strani tekmovanja, od 24. junija 2019 dalje. Prijavljene fotografije bodo predstavljene na spletni strani, kjer bo imel vsak obiskovalec, vključno z udeleženci tekmovanja možnost, da glasuje za fotografijo, ki je po njegovem mnenju najboljša. Ta del glasovanja bo potekal do 11. Avgusta 2019.

V naslednji fazi pa bo svoje ocene podala skrbno izbrana žirija strokovnjakov in priznanih fotografov. Med drugimi:
- YANMIN WANG – Predsednik Huawei Consumer Business Group Huawei CEE & Nordic.
- MARCIN TYSZKA- Poljski modni fotograf, ki sodeluje z nekaterimi najbolj znanimi modnimi revijami, kot so Marie Claire, Harper's Bazaar, Glamour, Elle in Vogue.
- NIKOLAJ THANING RENTZMANN - Danski umetnik, ki se je osredotočil na fotografiranje slavnih, objavlja pa tudi krajinske, urbane in fotografije narave.
- EMMA SVENSSON – Večstranska samostojna fotografija, ki veliko potuje po svetu.
- YENER TORUN – Arhitekt in fotograf, ki s svojimi deli urbano pokrajino in arhitekturo preoblikuje v alternativno resničnost.
- VUTHEARA KHAM – Francoski fotograf s kamboškimi koreninami, ki živi v Parizu. Fascinira ga svetloba, ulična fotografija in urbana pokrajina. Rad se igra s perspektivo, njegov slog pa opredeljujejo ulični prizori.

»Nagrade Huawei InFocus nam omogočajo, da se ustavimo in razmislimo o lepoti trenutka. Kako ga ujeti za druge? Verjamem, da bodo mnogi udeleženci natečaja našli izvirne načine,« pravi Emma Svensson.

Kaj lahko osvojite?
Zmagovalci kategorije bodo prejeli 2.000 evrov, prenosni računalnik Huawei MateBook 13, pametni telefon Huawei P30 Pro, pametno uro Watch GT in bon v vrednosti 250 dolarjev za TripAdvisor. Drugo uvrščeni v vsaki kategoriji bodo prejeli pametni telefon Huawei P30 Pro. Tretje uvrščeni v vsaki kategoriji bodo prejeli pametni telefon Huawei P30. Zmagovalec publike pa bo prejel pametni telefon Huawei P30 Pro in pametno uro Watch GT.

Več o tekmovanju Huawei InFocus


Nazaj