In prav to je gotovo ena izmed poglavitnih prednosti modelov Cinema in Hollywood XXL. Med modeloma je kar nekaj razlik, tako v velikosti, kot pri razširljivosti in tehnologiji na kateri sta zasnovana. Tako ciljata vsak na svoj tip uporabnikov. Marsikdo potrebuje avtonomijo in lahkotnost prenašanja, ki ju ponuja Cinema s tehnologijo Centrino. Drugi spet zahtevajo vse dodatke in najhitrejše strojne komponente, ki jih trenutno najdemo na trgu prenosnih računalnikov, in so vgrajene tudi v Hollywood XXL. 17 palčni zaslon je izmed vseh še najbolj opazen.

Manjši model, Cinema, ima 15,4 palčni LCD zaslon z aktivno matriko in ločljivostjo WXGA+, kar v številkah pomeni 1280 x 854 pik. Tako bo pri ogledu filma črni rob na zgornji in spodnji strani precej manjši kot pri klasičnih zaslonih, ki prikažejo sliko v razmerju 4:3. Za uživanje ob gledanju filma potrebujete seveda DVD enoto in pri modelu Cinema lahko izbirate med celo vrsto enot, od klasičnega pogona DVD, preko kombiniranih enot DVD/CD-RW do enote za zapisovanje plošč DVD. Gericom Cinema je zasnovan na Intelovi tehnologiji Centrino in je zaradi manjših dimenzij in daljše avtonomije, ki je posledica tehnologije Centrino, namenjen predvsem mobilnim uporabnikom. Odlično se bo izkazal pri delu na terenu.

Gericom Hollywood XXL z vso pravico nosi takšno oznako. Najdemo ga v družbi prenosnikov z največjimi, 17 palčnimi LCD zasloni. Ločljivost WSXGA ali s številkami 1440 x 900 pik, ponuja neverjetno udobje tako za ogled najnovejših filmskih uspešnic, kot tudi za delo v pisarni ali oblikovalskem studiu. Hollywood XXL je namenjen najzahtevnejšim uporabnikom, ki potrebujejo veliko procesorske moči, ki jo zagotavljajo procesorji Intel Pentium 4 s frekvencami do 3,06 GHz. Pri izbiri optičnega pogona so možnosti enake kot pri modelu Cinema. Poleg osnovnih komponent in priključkov, ki jih srečamo pri večni prenosnih računalnikov, se lahko pohvali še s čitalnikom šestih vrst pomnilniških kartic, vgrajeno digitalno kamero in digitalnim zvočnim izhodom.


Nazaj