Huawei je predstavil svojo najtanjšo športno zapestnico do zdaj, Band 7. Opremljena je z velikim zaslonom in celovitimi funkcijami spremljanja zdravja. Udobje nošenja zagotavljata debelina vsega 9,99 mm in teža 16 gramov. To ji daje vlogo popolne naprave za 24-urno spremljanje telesne dejavnosti in zdravja ter odkrivanje novih oblik zdravega in aktivnega življenjskega sloga.

Velik zaslon za vrhunsko izkušnjo
Huawei Band 7 se ponaša z 1,47-palčnim zaslonom AMOLED FullView ločljivosti 194 x 368, zavidljivo pa je tudi 64,88-odstotno razmerje med zaslonom in ohišjem. Izbrana zaslonska tehnologija zagotavlja večjo jasnost informacij, medtem ko velikost pripomore, da jih sočasno prikazuje več. Ozki robovi, 2,5D ukrivljeno steklo in prenovljen uporabniški vmesnik medtem zagotavlja izjemno uporabniško izkušnjo.

Z izjemno kompaktno zasnovo in uporabo polimera ojačenega s steklenimi vlakni, je nova zapestnica z debelino 9,99 mm najtanjša Huaweieva tovrstna nosljiva naprava. Z nizko težo 16 gramov[1] in rahlo zaobljenim ohišjem, ki se popolnoma prilagaja zapestju, nudi izjemno in udobno izkušnjo nošenja. Pametna zapestnica Huawei Band 7 je na voljo v črni, rožnati in zeleni barvi, da jo lažje kombinirate s priljubljenim modnim slogom. Ohišje iz steklenih vlaken z nežno »kovinsko« teksturo v kombinaciji z mehkim in koži prijaznim paščkom pa ustvarja mladostni videz, ki narekuje trend v oblikovanju nosljivih naprav. 

Varujte zdravje s stalnim spremljanjem vitalnih znakov
Profesionalne funkcije spremljanja zdravja so najbolj priljubljene med uporabniki pametnih nosljivih naprav. Zahvaljujoč optimizirani strojni opremi temelječi na tehnologiji Huawei TruSeen 4.0, Huawei Band 7 podpira celodnevno spremljanje ravni kisika v krvi (SpO2)[2]. Ta izredno pomemben podatek beleži ves čas in sproži alarm v primeru, da je raven prenizka. Poleg tega zagotavlja še neprekinjeno, sprotno in natančno spremljanje srčnega utripa, spanja, stresa in menstrualnega ciklusa ter uporabnika obvesti v primerih, da je srčni utrip v mirovanju previsok ali prenizek.

Nova zapestnica na podlagi vključene tehnologije Huawei TruSleep ustrezno analizira kakovost spanja in prepozna šest najbolj pogostih težav, kot so med drugim rahel spanec, pogosto zbujanje, prezgodnje prebujanje in nepravilen urnik spanja. Tehnologija TruRelax pa zagotavlja stalno spremljanje ravni stresa in sposobnost, da v primeru potrebe predlaga dihalne vaje za sproščanje. Huawei je v pametno zapestnico Band 7 vključil tudi priljubljeno funkcijo deteljice zdravega življenja (Healthy Living Shamrock)[3]. Ta omogoča aktivno upravljanje zdravja prek zastavljenih ciljev, ki spodbujajo razvoj zdravih navad.

Nadgrajene profesionalne funkcije beleženja vadb
Analiza zbranih podatkov o telesni dejavnosti je ključna funkcija vsake pametne nosljive naprave. Pametna zapestnica Huawei Band 7 je v ta namen opremljena z ekskluzivnim algoritmom Huawei TruSport, ki vsak trening teka oceni iz znanstvenega in kvantitativnega vidika[4]. Tako imenovani indeks tekaških sposobnosti RAI namreč na podlagi analize podatkov o srčnem utripu, tempu, razdalje, frekvence korakov in drugih večdimenzionalnih podatkov, razvrsti sposobnosti tekača in omogoča vizualizacijo napredka pri treningu. Pametna zapestnica prinaša tudi povsem novo izkušnjo spremljanja telesne dejavnosti z 11 profesionalnimi načini vadbe, kot so tek v prostorih in na prostem, kolesarjenje in preskakovanje vrvi ter 85 prilagojenih vadbenih načinov, med katerimi najdete različne oblike telesnih vadb, iger z žogo in plesa.

Uživajte v dvotedenski avtonomiji baterije
Pametna zapestnica je kljub velikemu zaslonu podedovala dolgo avtonomijo, ki odlikuje Huaweieve nosljive naprave. Podprta z učinkovitim sistemskim naborom in učinkovitimi algoritmi varčevanja z energijo, omogoča 14-dnevno delovanje[5] pri neprekinjenem spremljanju srčnega utripa in kakovosti spanja. Poleg tega lahko na pametni zapestnici Huawei Band 7 upravljate glasbo[6], daljinsko prožite kamere na pametnem telefonu[7], spremljate obvestila ter uporabljate funkcije vremenske napovedi, budilke, štoparice, svetilke, glasovnega pomočnika in še veliko drugih.

Pametna zapestnica Huawei Band 7 je v Sloveniji že na voljo, in sicer po maloprodajni ceni 59 €.

Opremljeni v prihodnost
Huawei je sicer nedavno predstavil še vrsto drugih izjemnih naprav. Najprej sta tu prenosna računalnika MateBook D 16 in MateBook 16s. Sledijo še inovativni zložljiv telefon Mate Xs 2, telefona srednjega razreda Huawei nova Y70 in Huawei nova Y90 ter za ljubitelje glasbe in dobrega zvoka brezžične slušalke FreeBuds Pro 2. 

Več informacij

[1] Dejanske lastnosti in specifikacije izdelka (vključno, a ne omejeno, z videzom, barvo in velikostjo) ter dejanska vsebina zaslona (vključno z ozadji, uporabniškim vmesnikom in ikonami) se lahko razlikujejo.
[2] Vrednost SpO2 predstavlja delež hemoglobina nasičenega s kisikom glede na število molekul v krvi. Funkcija ni zasnovana za medicinsko uporabo in ni namenjena diagnosticiranju, zdravljenju ali preprečevanju bolezni. Podatki in meritve so uporabni samo za osebno uporabo.
[3] Funkcija je trenutno na voljo na telefonu, na zapestnico bo dosegljiva po eni od prihodnjih posodobitev.
[4] Ocene in predlogi, vključno z VO2max, stopnjo utrujenosti in stresom se razlikujejo glede na intenzivnost in vrsto vadbe.
[5] Podatek je izmerjen v laboratoriju Huaweia in je lahko različen zaradi konfiguracije izdelka, uporabe in okolijskih pogojev. Tipičen scenarij srednje zahtevne uporabe (avtonomija do 14 dni): stalno spremljanje srčnega utripa, vklop tehnologije TruSleep ponoči, povprečno 30 minut spremljanja vadbe na teden, 50 sporočil, 6 klicev in 3 alarmi na dan, vklop zaslona 200-krat na dan. Tipičen scenarij zahtevne uporabe (avtonomija do 10 dni): ves čas vključena tehnologija TruSleep, spremljanje srčnega utripa, povprečno 60 minut spremljanja vadbe na teden, 50 sporočil, 6 klicev in 3 alarmi na dan, vklop zaslona 500-krat na dan.
[6] Nadzor predvajanje glasbe je možen na telefonu s sistemom Android 6 ali novejšim.
[7] Daljinsko sprožanje kamer je mogoče na telefonu s sistemom EMUI 8,1 ali novejšim.


Nazaj