Ljubljana, 10. junija 2020 - S koncem maja je obiskovalcem Bohinja na voljo inovativna storitev ParkMeWise za plačilo parkirnine z uporabo orodij za klepet znotraj aplikacij Viber, Whatsapp, Facebook messenger in Apple business chat. Nov način plačevanja, ki jo je razvilo slovensko podjetje 2Mobile v sodelovanju s tehnološkim partnerjem, ameriško platformo LivePerson, predstavlja inovacijo v svetovnem merilu.

»Veseli me, da v časih, ko je uporaba naprednih digitalnih rešitev postala stalnica, občina Bohinj prva uspešno uvedla storitev ParkMeWise, ki poenostavlja plačevanje parkirnin. Prepričan sem, da bomo v preobrazbi turistične panoge priča pospešenemu razvoju in digitalnem preoblikovanju storitev, uvajanje alternativnih oblik brezstičnega plačevanje je le ena izmed njih«, komentira novost Jože Sodja, župan občine Bohinj.

ParkMeWise platforma, ki vključuje že več kot 10.000 parkirnih mest odprtega in zaprtega tipa ter več kot 50 parkirnih con, je z implementacijo naprednega pogovornega robota v aplikacije za klepet (Viber, WhatsApp, Facebook Messanger in Apple Business Chat) omogočila hitro, enostavno plačevanje parkirnine z uporabo kreditnih kartic. Prva občina, ki je ta način plačevanja ponudila tudi uporabnikom, je občina Bohinj, in sicer kar na 10 parkirnih lokacijah.

Covid-19 je korenito preoblikoval naše načine obnašanja, potrošnik se je bil primoran čez noč digitalizirat, posledica tega je tudi povečana uporaba orodij za klepet. Inovativna metoda plačevanja parkirnine prek orodij za klepet je v časih, ko smo turisti postali bolj previdni pri vzpostavljanju stikov in še bolj napredni pri uporabi sodobnih tehnologij, ponudila odličen odgovor na potrebe novodobnega turista.

»Parkmewise platforma, ki je pred tem že ponujala plačevanje parkirnin prek sms sporočil oziroma z uporabo mobilne aplikacije, sedaj zagotavlja najbolj celovit in prilagodljiv način za plačevanje parkirnin prek mobilnega telefona po meri različnih profilov mobilnih uporabnikov. In kar je še dodatno pomembno - prek nje lahko plačujejo tudi tujci, ki si za plačilo ne potrebujejo naložiti dodatne aplikacije za parkiranje. Občinam zagotavlja tudi stroškovno najbolj učinkovito rešitev in na dolgu roku omogoča prihranke pri upravljanju parkirnih sistemov«, dodaja Matjaž Možina iz podjetja 2Mobile.