15. marec 2019 - GDPR v letošnjem letu ni več novost, težava pa je v implementaciji uredbe varovanja osebnih podatkov. Različne prakse in tolmačenja uredbe predstavljajo velik izziv ne le za pooblaščene osebe za varstvo podatkov, ampak tudi za upravljavce in nadzorne organe. Na trgu je še vedno ogromno pričakovanj, kaj bo prinesel slovenski Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) in kako bo vplival na poslovanje. Če so se podjetja nekoč spraševala o vrednosti osebnih podatkov, se morajo zdaj vprašati o ceni, če pridejo podatki v nepooblaščene roke.

Pomembnost varovanja osebnih podatkov bo na mednarodni konferenci Dnevi prava zasebnosti in svobode izražanja v četrtek, 18. aprila, izpostavila Irena Jakša Zupančič, direktorica podjetja Ascaldera, kjer so svoje moči in strokovno znanje usmerili v kibernetsko varnost in pomoč podjetjem pri digitalizaciji procesov. Peta mednarodna konferenca, ki jo v sodelovanju z Uradnim listom Republike Slovenije organizira Info hiša, bo v četrtek, 18. aprila, in v petek, 19. aprila, v Rikli Balance hotelu (Cankarjeva ulica 4, Bled). Poseben poudarek bo tudi na obdelavi osebnih podatkov v mednarodnih organizacijah, predvsem tistih, ki urejajo osebne podatke izven meja Evropske unije.

Podjetje Ascaldera se ukvarja z digitalizacijo poslovnih procesov in storitev, razvojem programske opreme ter rešitvami za zagotavljanje in upravljanje varnosti digitalnega poslovanja in poslovnih podatkov. Kot prvi v EU so razvili shranjevalno enoto, s katero zaščitijo podatke pred krajami in zlorabami. Stopnjo varnosti podatkov strank dvignejo naraven »brez tveganja«. Podjetja imajo še v treh državah v Adriatic regiji: na Hrvaškem, v Srbiji in Makedoniji. Več kot polovica njihovega poslovanja je izvoz.


Nazaj