SAN FRANCISCO, ZDA – 22. junij 2020 – Visa in CPI Card Group Inc., vodilni ponudnik kreditnih, debetnih in predplačniških rešitev, sta predstavila kartico Earthwise™, ki je narejena iz do 98 odstotkov upciklirane plastike. Trajnostno izdelana kartica bo v naslednjih 18 mesecih ekskluzivno na voljo imetnikom kartic Visa.

Kartica Earthwise™ je prva kartica na svetu, ki je izdelana iz upcikliranih materialov. Odločitev družbe Visa za tovrstni korak je zavedanje o nujnosti, da je potrebno zmanjšati količino plastike v plačilni industriji in posledično tako tudi odpadno plastiko.  Kartica, ki je združljiva z EMV® ter omogoča stična in brezstična plačila, bo na voljo vsem finančnim institucijam po svetu, ki izdajajo kartice Visa.

“Pri družbi Visa smo zavezani k trajnosti pri vsem kar počnemo. Za obdelavo transakcij v naših podatkovnih centrih uporabljamo 100-odstotno obnovljivo električno energijo, sedaj pa bomo imetnikom kartic Visa  ponudili še kartico iz trajnostnih materialov," je povedal Douglas Sabo, podpredsednik in vodja korporativne odgovornosti ter trajnosti pri družbi Visa in dodal: “Naše sodelovanje z družbo CPI Card Group je naslednji mejnik v naših prizadevanjih za doseganje rasti s predanostjo družbi in varovanju okolja. Ponosni smo, da bodo naša prizadevanja pozitivno doprinesla plačilni industriji.”

Kartica Earthwise™, ki se bo primarno izdajala pod blagovno znamko Visa, je odgovor na želje in zahteve potrošnikov. Nedavna raziskava Consumer Insights na področju debetnih in kreditnih kartic, ki jo je opravilo neodvisno raziskovalno podjetje, je pokazala, da je 73 odstotkom vprašanim „pomembno“, da je njihova finančna institucija okoljsko ozaveščena. Več kot 57 odstotkov vprašanih je odgovorilo tudi, da bi jih zanimala kartica izdelana iz recikliranih materialov.

Kartica Earthwise™ je narejena z rPETG – vrsto upciklirane plastike. "Upciklirano" je opredeljeno kot dejanje, ki nekaj, česar več ne uporabljamo, spremeni in mu da nov namen uporabe. Družba CPI Card Group je izkoristila svojo proizvodno moč in inovativnost za izdelavo plačilne kartice, ki združuje postindustrijski rPETG z bistvenimi neplastičnimi komponentami, vključno z EMV čipom, anteno in lepilom - tako so ustvarili kartico, ki vsebuje do 98 odstotkov upciklirane plastike.

"Pozdravljamo zavezanost družbe Visa k trajnosti in podporo razvoju kartice iz upcikliranih materialov," je povedal Guy DiMaggio, višji podpredsednik in generalni direktor za varne kartične rešitve pri družbi CPI Card Group. "Izboljšanje našega okolja je vsakodnevna prednostna družbe CPI. Upamo, da bodo naša prizadevanja dala dober vzgled drugim izdajateljem in bomo skupaj zmanjšali količino plastičnih odpadkov."

Več informacij


Nazaj