Ljubljana, 29. junij 2018 – Mastercard razkriva nasvete, ki bodo strastnim dopustnikom omogočali, da varno in priročno elektronsko plačujejo na vsakem koraku potovanja – od načrtovanja in rezervacij, do preživljanja časa na izbrani destinaciji. Na potovanjih v tujini se ljudje vedno bolj zanašajo na prednosti elektronskega plačevanja in kartice vključujejo v svoj vsakdan, kar predstavlja nepogrešljiv del potovanj.

Evropejci radi potujejo in Slovenci niso prav nobena izjema. V povprečju Evropejci desetkrat na leto potujejo znotraj svoje države ali v tujino: Čehi in Slovaki so na vrhu lestvice z 19 potovanji na leto, Slovenci pa jih opravijo povprečno 16 na leto[1]. Slovenija je leta 2017 gostila več kot 3 milijone mednarodnih obiskovalcev. Ti so potrošili več kot 2,5 milijarde evrov, od tega 25 % za hrano, 22 % za nakupe, 22 % za aktivnosti in 11 % za nastanitve. Več kot 80 % vseh transakcij je bilo izvršenih s plačilnimi karticami[2].

»Mastercard je postal popoln sopotnik za ljudi, ki na poti želijo varno, hitro in priročno plačevati s karticami, brez sitnosti z gotovino in menjalnicami. Dopustnikom in tistim, ki potujejo zaradi poslovnih razlogov, želimo pomagati, da čim bolj izkoristijo svoja potovanja pred, med in po potovanju. Nasveti Mastercard bodo pomagali popotnikom do še bolj varnih in prijetnih počitnic, medtem kot uživajo v vseh prednostih naših neprecenljivih doživetij,« pravi Boštjan Fabjančič, predstavnik Mastercard za Slovenijo.

Ko načrtujete dopust
1. Imejte pri roki telefonske številke. Pred odhodom si zabeležite vse tiste najpomembnejše telefonske številke in naredite tudi nekaj fizičnih kopij.
2. Poizvedite, kakšne ugodnosti vam prinaša vaša kartica. Na svoji banki se pozanimajte o ugodnostih, kot so zavarovanje na potovanjih in ugodnosti za prosti čas.
3. Ustvarite nepozaben načrt potovanja in obiščite spletno stran za neprecenljiva doživetja s pomočjo kartice Mastercard.

Na dopustu
1. Ste ljubitelj hrane, filozofije ali grške mitologije? Atene vas čakajo! Rezervirajte svojo nepozabno doživetje.
2. Ste za zabavo? Odkrijte festivale na Poljskem, Madžarskem, Hrvaškem, v Bosni, Romuniji, Ukrajini & in brezstično plačujte.
3. Nikdar ne zaupajte kartice neznancem. Kadar v lokalu ali restavraciji plačujete s kartico, prosite natakarja, naj prinese portal do mize ali stopite z njim do blagajne.
4. Plačujte v lokalni valuti. Kadar v tujini uporabljate plačilno kartico, za najboljšo konverzijo vedno plačujte v lokalni valuti.

Ob povratku domov
1. Preverite transakcije na računu. Ne pozabite preveriti transakcij in v roku 30 dni prijavite morebitna sumljiva plačila.
2. Delite ocene in komentarje. Pomagajte drugim popotnikom z ocenami in priporočili svojih najljubših krajev in izkušenj.

V priponki najdete tudi poučno infografiko.

Želimo vam enkratne počitnice!