Odlične digitalne projekte oz. njihove snovalce še do konca tega tedna čaka priložnost osvojitve naziva WEBSI Spletni prvak 2018! Največje slovensko tekmovanje digitalnih odličnosti se približuje zaključevanju zbiranja prijav in začetku procesa žiriranja. 75-članska strokovna in poslovna žirija bo izbrala kar 25 zmagovalcev, ki bodo znani na WEBSI dnevu, 14. septembra 2018. Prijava v tekmovanje je mogoča preko spletne strani, prijaviteljem pa je na voljo kar 17 kategorij (6 novih). Novost je tudi malenkost spremenjen postopek izbora naj digitalca 2018.

Zadnja priložnost za vse, ki bi želeli postati WEBSI Spletni prvaki
Le še v tem tednu lahko podjetja in agencije preverijo svojo konkurenčnost ter odlične projekte prijavijo v največje slovensko tekmovanje digitalnih projektov – WEBSI Spletni prvaki. Že ustaljenim kategorijam se je letos pridružilo 6 novih, ki bodo okronale svoje prve Spletne prvake. V boj se podajajo tudi projekti znotraj področij avtomobilizem, finančni sektor, digitalna orodja, dogodki in prosti čas, produktne in pristajalne spletne strani ter video. Po 25. maju prijave ne bodo več mogoče, bo pa možno do torka, 29. maja, urejati že oddane in jih tako izpopolniti pred procesom žiriranja.

Ocenjevanje
Letošnjo poslovno in strokovno žirijo sestavlja 75 članov, katerim predseduje mag. Tjaša Kolenc Filipčič, direktorica službe za marketing v Zavarovalnici Triglav. Prijavljene projekte bo strokovna in poslovna žirija ocenjevala med 6. in 20. junijem po ustaljeni in sistematično pripravljeni metodologiji, ki zagotavlja, da končna ocena predstavlja realno stanje in izbere najboljše nove WEBSI zmagovalce.

Naj digitalec 2018
Če se bližamo zaključku zbiranja prijav za digitalne projekte, pa se sveže odpira nova priložnost za osebe, ki izstopajo na področju digitalnega komuniciranja! Kaj menite, kdo je s svojim delom najbolj zaznamoval slovenski digitalni prostor v preteklem letu? Koga bi predlagali za naj digitalca 2018? Do 6. junija organizatorji zbirajo vaše predloge, ki jih oddate skupaj s krajšim prijavnim obrazcem (vse podrobnosti najdete na spletni strani). Nato bodo organizatorji stopili v stik z nominirano osebo in po soglasju s prijavo pridobili podrobnejše podatke. Nominacija je brezplačna, strokovna komisija na čelu s predsednico WEBSI žirije pa bo na koncu izbrala tistega, ki je najbolj izstopal glede na dosedanje dosežke, uspehe, osvojene nagrade, uspešnost projektov, pri katerih ima pomembno vlogo itd.

Rezultati tekmovanja WEBSI Spletni prvaki 2018
Zmagovalce bodo organizatorji razkrili na festivalu slovenskega digitalnega komuniciranja, WEBSI dnevu, ki bo letos potekal v petek, 14. septembra, v Kinu Bežigradu. Zanimiv in izobraževalen dan se bo zaključil z zabavo in zadnjim mreženjem digitalnih odličnjakov letošnjega leta. Podrobnosti programa bodo objavljene kmalu.

Več: www.websi.si