Novi sistem bodo prvič predstavili na avtomobilskem salonu v korejskem Busanu in bo že novembra meseca vgrajen v modele Kia Magentis/Optima, Hyundai Sonata in XG. Več drugih modelov, vključno z luksuzno limuzino Kia Opirus, bo opremljeno z novim sistemom v naslednjem letu. Kia pričakuje, da bo do leta 2009 imela več kot 600.000 domačih uporabnikov sistema Mozen.

Dostop do storitev, ki jih bo ponujal Mozen, bo omogočen preko zaslona na dotik (touch-screen) v sredinski konzoli, storitve pa vključujejo spremljanje odtujenega vozila, možnost klica v sili, sprotno spremljanje prometnih informacij, uporaba mobilne telefonije in povezava z internetom.

V podjetju Kia Motors pravijo, da je Mozen prvi integrirani telekomunikacijski sistem, ki bo nameščen v korejskih vozilih in Kio in Hyundai postavlja na vodilno mesto na domačem tehnološkem trgu.

Postavitev sistema Mozen je zaenkrat predvidena samo za domači korejski trg, vendar ga lahko v prihodnosti po potrebi brez večjih težav vgradijo tudi v izvozne Kiine modele.


Nazaj