Spoštovani in spoštovane. Vstopite v sobo. Nova, brezplačna aplikacija Mednarodnega odbora Rdečega križa v pripovedi skozi otroške oči nudi visceralno, osebno doživetje vojne na družinskem pragu.

Uporabniki vstopijo skozi vrata na ekranu svoje mobilne naprave v sobo, kjer v skrajšanem času vidijo brutalne posledice dolgotrajnih spopadov, saj se virtualna soba spreminja iz doma svetlobe in življenja v stanovanje trpljenja in žalosti. Danes okoli 65 milijonov ljudi beži pred konflikti. Kar 75 odstotkov jih živi v mestih, kjer se spopadi vedno bolj stopnjujejo.

"Konflikt uničujoče vpliva na skupnosti in še posebej na življenje otrok. Upamo, da bo zgodba, ki jo pripoveduje ta izjemna aplikacija, omogočila ljudem nove vpoglede v realnost vojn, "je povedal Peter Maurer, predsednik Mednarodnega odbora Rdečega križa (ICRC). "To je opomnik, kako urbani spopadi uničuje otroške sobe, njihove domove in – kar je najbolj tragično - njihova življenja."

"Medtem ko sta Pokemon Go in Snapchat svetu že predstavila razširjeno realnost, AR zdaj prvič, uporablja zgodbo o vplivu urbanih konfliktov," je dejala Charlotte Lindsey-Curtet, direktorica komunikacij in upravljanja informacij na ICRC. "S pomočjo  razširjene realnosti lahko spoznamo humanitarne razmere na nov, globoko doživet način.

 "Vstopite v sobo" je oblikovala inovativna digitalna agencija Nedd z uporabo tehnologije Apple ARKit. Aplikacijo  lahko brezplačno prenesete iz App Store.