Telefoni dolgo niso imeli pomembne vlogo pri profesionalni fotografiji, vendar pa je prišel čas za spremembe. Honor 10, ki je bil predstavljen v Londonu, s pomočjo AI tehnologije, kar najbolje izkorišča fotoaparat z dvojnim objektivom 24 MP + 16 MP. Tehnologija Semantic Image Segmentation, ki jo poganja samostojno vgrajen čip NPU najnovejše generacije Kirin 970, utira nove poti v industriji pametnih telefonov in prekaša konkurente.

AI zadnja kamera: en klik do profesionalnega DSLR fotoaparata
Na kratko, Honorjeva tehnologija Semantic Image Segmentation lahko natančno opredeli obris različnih predmetov, kot so nebo, rastline, ljudi in slap na sliki ter prepoznajo njihove lokacije. To je bolj napredno v primerjavi z drugimi kamerami, ki prepoznajo samo ozadje in osebo. AI tehnologija, uporabljena v Honor 10, v realnem času prepozna več kot 500 scenarijev v 22 kategorijah in za vsako fotografijo uporabi parametre, ki so specifične za zaznano sceno in deluje tako kot profesionalni DSLR fotoaparati.

Kot prva v panogi je tehnologija Semantic Image Segmentation ustvarila kvantni preskok pri mobilnem slikanju, kar je odprlo novo obdobje mobilne fotografije. Tehnologija semantična segmentacije slike je veliko hitrejša in učinkovitejša AI rešitev, ki presega uporabo strežniške strani. Namesto tega ponuja integrirano rešitev na napravi, vključno z algoritmom semantične slike in strojno platformo za pospeševanje obdelave slike. NPU pospešuje proces prepoznavanja objektov in prizorov ter za vsak segment uporabi popolne parametre v realnem času in tako ustvaril najbolj realistično fotografijo.

Kako lahko uporabite Honor 10?

Pokrajine
Z večkratnim prizorom v realnem času in prepoznavanjem več objektov vaš Honor 10 samodejno prilagodi nastavitve fotoaparata, da vam pomaga fotografirati kot profesionalni fotografi. Fotografije, ki jih je naredi Honor 10, so veličasten prikaz barv in najbolj živahna in verodostojna interpretacija resničnosti, ki jo ujamejo človeške oči.

Priboljški
Fotografiranje okusne hrane je morda ena od prvih stvari, ki jih digitalna generacija naredi s svojimi telefoni. Isto velja za Honorjeve inženirje. Prav zato je hrana eden od scenarijev, ki jih prepozna Honorjeva kamera. S prepoznavo hrane realnem času ter uporabo primernih parametrov bo vaš Honor 10 prikazal vaš slastni obrok v vsej lepoti.

Portret - prefinjenost
Skupaj z aplikacijami za prepoznavanje v realnem času in parametri, ki pomagajo, da so portretne slike ostre in jasne, naravni učinkek bokeh in efekti tonov kože povečujejo profesionalno kakovost portretne fotografije vaše kamere. Honor 10 uporablja tudi inteligentno fotografsko kompozicijo za popoln portret. Potem, ko na fotografiji prepozna obraz, aparat samodejno identificira vaš položaj in razmerje v primerjavi z ozadjem, naredi rez in nastavi fotografijo v najboljše razmerje.

Portretna osvetlitev
Osupljivi portreti so zasnovani z osvetlitvijo. Z Honor 10 je vsaka osvetlitev popolna. Uporabniki imajo na voljo več možnosti osvetlitve za svoje umetniške portrete: mehko razsvetljavo, razsvetljava gledališča, klasična osvetlitev itd.

Posnetki
Z AI tehnologijo za zaznavanje gibanja Honor 10 prepozna premikajoče se predmete (ob aktiviranju Snapshot Mode) in zamrzne delovanje po korakih zato, da naredi odlične slike.

Sprednja kamera AI: "Selfie" popolnost
Poleg zunanje kamere, ki jo podpira AI tehnologija, predstavlja sprednja kamera aparata Honor 10 24MP vašega inteligentnega "selfie" spremljevalca.

Portretni način - za pristno lepoto
Sprednja kamera Honor 10 premore tudi portretni način. Ta podpira 3D prepoznavanje obrazov, kjer sprednji fotoaparat omogoča bolj natančno optimizacijo obraza kot kdajkoli prej in zaznava več kot sto točk obraza na ravni natančnosti slikovnih pik: poudarjena sta T-cona in ličnica, sence na licih in predelu nosa pa so poudarjene na raven blizu realnosti. Honor 10 posname sebek tako kot ogledalo. Z pametnim telefonom Honorjem 10 izkrivljeni "selfiji" ne obstajajo več.

Zahvaljujoč funkciji 4-v-1 za fuzijo svetlobe, ki aparatu Honor 10 omogoča inteligentno povečanje občutljivosti za zagotavljanje kakovosti fotografij, vam vaš pametni telefon zagotavlja jasne in dinamične fotografije.

Portretna osvetlitev
Z Honor 10 je vsaka osvetlitev popolna in ima zagotavljen studijski učinek. Na voljo je z več možnostmi osvetlitve, ki uporabnikom omogoča lastno izbiro za umetniško portretiranje: mehka razsvetljava, metuljasta osvetlitev, razsvetljava gledališča, klasična osvetlitev itd.

Skupinske fotografije
Z Honorjem 10, skupinske fotografije (grufiji) končno postanejo dejanski groufiji in ne "selfie s skupino v zamegljenem ozadju". Napredno in natančno prepoznavanje obrazov zagotavlja natančen bokeh in zagotavlja vidnost vseh obrazov na skupinski fotografiji, ki jo posname sprednja kamera.

Zabavne funkcije za srečnejše družabno življenje
Honor 10 je narejen za fotografske navdušence. Honor 10 ve, kako vas narediti priljubljene v družbenih medijih.

Pametna galerija
Izboljšana pametna galerija na vaših fotografijah označuje osebe in prizore, ter vam pomaga pri boljšem organiziranju slik iz vašega življenja in vam poenostavi skupno rabo.

Highlight 2.0 - Vaš življenjski film
Honor 10 igra tudi vlogo ustvarjalnega producenta za vaše življenjske trenutke. Fotografije v pametni galeriji je mogoče združiti in ustvarjati utrinke - filme z vnaprej nameščeno glasbo. Telefon za vas zapiše pomembne trenutke, tiste, ko potujete, se srečujete s starimi prijatelji, prirejate zabave za rojstni dan, preživljate čas s svojimi najdražjimi in jih organizira v vašo osebno zbirko filmov.

Enostavno fotografiranje  – Nadzor z gestami in glasom
Honor 10 pri selfijih uporablja geste in glasovni nadzor, tako da lahko ujamete trenutek in svoje navdušenje v realnem času.

Smešne nalepke
Tako kot v zadnjem paradnem modelu, tudi Honor 10 ni pozabil na to, kaj bi radi radi videli in delili vaši spremljevalci v družbenih medijih. Smešne nalepke so na voljo za sprednjo kamero aparata Honor 10. Smešne nalepke vsebujejo vse efekte, ki jih potrebujete, da zažgete na Instagramu, Facebooku ali Snapchatu.

O Blagovni znamki Honor
Honor je vodilna e-blagovna znamka v okviru skupine Huawei. V skladu s svojim sloganom "Za hrabre" je bila blagovna znamka ustvarjena za zadovoljitev potreb digitalne generacije z izdelki, optimiziranimi za uporabo interneta, ki nudijo odlično uporabniško izkušnjo, navdihujejo dinamičnost, spodbujajo ustvarjalnost in mlade spodbujajo k doseganju svojih sanj. V zasledovanju tega, se Honor razlikuje od drugih tako da je pokazal lastno hrabrost, da naredi stvari drugače in sprejel ukrepe, potrebne za uvedbo najnovejših tehnologij in inovacij za svoje stranke.

Honor je osredotočen na pokrivanje velikih, gosto posebljenih regij, kot so: Združene države Amerike, Evropa, Rusija, Afrika, Turčija, Indija, Indonezija, ... kot ključnih področij razvoja. Honorjev model poslovanja temelji na osredotočenosti na internet in vitke organizacije, ki raste s pomočjo outsourcinga ("asset light business"), s ciljem postati eden od 5 največjih igralcev na mednarodnem trgu pametnih telefonov, ki meri na to, da bo v letu 2020 povečal delež prodaje v tujini na 50 odstotkov.

www.hihonor.com