Ljubljana, 11. september 2017 – LG-jev nov televizijski sprejemnik SUPER UHD, ki prinaša najbolj napredno nanocelično tehnologijo na trgu in je bil predstavljen na letošnjem sejmu zabavne elektronike CES v Las Vegasu, je v Sloveniji že na voljo. Televizijski sprejemnik SJ850V je na voljo v 55-, 60- in 65-palčni izvedbi. 55-palčni model je pred kratkim od organizacije European Imaging and Sound Association (EISA) prejel nagrado za najboljši televizijski sprejemnik LCD v sezoni 2017–2018, zahvaljujoč popolnoma čistim barvam, intuitivnemu uporabniškemu vmesniku webOS ter širokemu kotu gledanja, ki ga omogoča LG-jeva tehnologija Nano Cell.

Južnokorejsko podjetje si stalno prizadeva izboljšati izkušnjo televizije in neprekinjen razvoj v zadnjih 50 letih je prinesel številne inovacije, ki narekujejo usmeritev celotne panoge. Med njimi je tudi tehnologija Nano Cell, ki predstavlja naslednji korak v razredu televizijskih sprejemnikov s tekočimi kristali (LCD).

Preostanejo le najbolj čiste barve
Zaslon LCD je večplastna in kompleksna struktura, na kateri se popolna slika ustvari z uporabo posebnih filtrov. Tako posebno plast je nedavno razvil LG z uporabo delcev, ki v premeru merijo približno en nanometer. Njihova naloga je, da zaustavijo odvečno svetlobo in ustvarijo popolnoma čiste barve, pri katerih se na zaslonu vidi vsak realističen odtenek. Zelena barva se pri običajnih napravah običajno pomeša z modro ali zeleno barvo, kar pomeni, da zelene barve niso le svetlejše, temveč pogosto vključujejo odtenke drugih barv. LG-jeva tehnologija Nano Cell ne odpravlja le tega pojava, temveč tudi v celoti odstrani nestabilnost in poslabšanje kakovosti barv. Prav tako odpravi svetlost odsevov, da vrhunsko kakovost slike zagotavlja tudi v močno osvetljenih prostorih.

Popolna slika iz vseh kotov
LG-jevi novi televizijski sprejemniki SUPER UHD prinašajo zaslone z ločljivostjo 4K UHD, ki je s 3840x2160 točkami štirikrat večja od običajne visoke ločljivosti Full HD. Televizijski sprejemniki so opremljeni tudi s tehnologijo IPS (In-Plane Switching). Zaradi te tehnologije so bogati in podrobni odtenki vidni pri širšem vidnem kotu kot pri običajnih televizijskih sprejemnikih LED ali LCD. Tako lahko gledalci vedno uživajo v dosledni reprodukciji živahnih in čistih barv, ne glede na to, ali televizijo gledajo neposredno od spredaj ali pa pod 60-stopinjskim kotom.

Vsebine HDR v kateremkoli formatu
Novi nanocelični televizijski sprejemniki uporabljajo tehnologijo ULTRA Luminance za bolj živahne in sijajne barve, saj s podporo za standard BT.2020 zagotavljajo prikaz več kot milijarde barv. Zaradi zmožnosti Active HDR in Dolby Vision lahko prikažejo vsebine HDR naslednje generacije z bolj živahnimi barvami in bolj poudarjenimi sencami. Active HDR televizijskim sprejemnikom LG omogoča, da obdelajo vsako sliko posebej in po potrebi dodajajo dinamične podatke. Ta tehnologija omogoča prikaz najvišje kakovosti slike, tudi če izvirna vsebina HDR ne vsebuje statičnih podatkov ali metapodatkov. Nova družina izdelkov podpira številne formate HDR, kar vključuje HDR10 in HLG (Hybrid Log Gamma).

Izkušnja domače kinodvorane v kakovosti Technicolor
Televizijski sprejemniki s tehnologijo Nano Cell so bili razviti v sodelovanju s podjetjem Technicolor. Partnerstvo podjetij stoji za revolucionarnimi rešitvami za reprodukcijo barv v LG-jevih televizijskih sprejemnikih z ločljivostjo 4K. Rešitve zagotavljajo žive barve, ki ustrezajo standardu Technicolor in so običajne v večini hollywoodskih filmov. Zahvaljujoč inovacijam Technicolor, vsebina na zaslonu odraža umetniški namen ustvarjalcev in režiserjev, da lahko ljubitelji v domači kinodvorani uživajo v najbolj realističnih barvah. V televizijske sprejemnike so vgrajeni še 2,2-palčni zvočniki Harman Kardon, ki zagotavljajo močan zvok brez popačenj.

Pametni operacijski sistem webOS ter vsebine v ločljivosti 4K na storitvah Netflix in Amazon
Novi televizijski sprejemniki ne nudijo le izjemne slike, temveč tudi enostaven in priročen uporabniški vmesnik. Poleg izboljšanega daljinskega upravljalnika LG-jev webOS 3.5 nudi tudi novo možnost, imenovano Quick Access. Uporabniki lahko s pritiskom na en gumb dostopajo do najljubših možnosti, kot sta storitvi Netflix in Amazon, s čimer si zagotovijo bolj udoben dostop do vsebin v ločljivosti 4K. Gumb Magic Link gledalcem omogoča, da med gledanjem najljubših televizijskih oddaj takoj poiščejo najpomembnejše informacije, kot so podatki o igralcih. Izboljšana možnost gledalcu omogoča, da poveča katerikoli del slike. Prek kabla USB lahko uporabniki priklopijo televizijski sprejemnik na mobilni telefon ali osebni računalnik in si ogledajo 360-stopinjske vsebine virtualne resničnosti.

Novi izdelki so že na voljo
Model SJ850V, ki je že na voljo v Sloveniji, se ponaša z izjemno tankim oblikovanjem in ukrivljenim polkrožnim stojalom. Izjemno tanek zaslon z elegantnimi linijami daje občutek lebdenja. Poleg uporabe stojala ga je mogoče namestiti tudi na steno kot del domačega zabavnega sistema, saj se popolno ujema z opremo vsake sobe.

Novi model je pri domačih trgovcih na voljo s 55-, 60- in 65-palčnim zaslonom po naslednjih priporočenih maloprodajnih cenah z DDV:
55SJ850: 1.469 €
60SJ850: 1.789 €
65SJ850: 2.259 €