Družba Lenovo je predstavila LOC-A, platformo za avtomatizacijo v oblaku, ki je namenjena načrtovanju, uvajanju, upravljanju operacij in spremljanju porazdeljene infrastrukture v oblaku.

Potrošniki si želijo izkusili pogosto opevane prednosti mobilnih omrežij pete generacije (5G), medtem ko telekomunikacijska podjetja še ugotavljajo, kako namestiti to novo tehnologijo in ostati donosna. Veliko pozornosti je bilo namenjeno temu, kako povečati hitrost omrežja in zmogljivosti na robu, daleč od centraliziranega podatkovnega centra in bližje končnim uporabnikom, ki ustvarjajo podatke.

Robna večdostopkovna omrežna arhitektura (MEC) podpira robne aplikacije, ki zahtevajo veliko pasovno širino in nizke odzivne čase. Zaradi sposobnosti platforme MEC, da neposredno komunicira z radijskim dostopnim omrežjem (RAN), MEC razbremeni preobremenjenost pasovne širine. S tem zagotavlja boljše zmogljivosti za aplikacije s potrebo po visoki pasovni širini, kot so obogatena resničnost, lokalna distribucija vsebine in skoraj vse, kar prispeva k hitro rastoči zbirki interneta stvari. MEC odpira nove trge za razvijalce, ki ustvarjajo inovativne, nove aplikacije in storitve, ki delujejo na robu.

»Vse to pritiska na telekomunikacijska podjetja, da hitreje zgradijo robno in oblačno infrastrukturo. Da bi bili pri tem uspešni, morajo ponudniki komunikacijskih storitev ugotoviti, kako uporabiti to novo infrastrukturo za ustvarjenje prihrankov in novih prihodkov,« je povedal predsednik oddelka za omrežne rešitve v Lenovo Data Center Group Charles Ferland.

Upravljanje hitro rastočega decentraliziranega računalništva na robu je velik izziv za telekomunikacijska podjetja. Lenovo na ta izziv neposredno odgovarja z enotno platformo in arhitekturo, ki z enega mesta implementira, avtomatizira in upravlja robne računalniške rešitve. T-Systems, največje podjetje za informacijske storitve v Nemčiji, upravlja 30 podatkovnih centrov po vsem svetu, v katerih deluje 65.000 virtualnih strojev, na katerih tečejo poslovne aplikacije številnih podjetij. Z uporabo rešitve Lenovo Open Cloud Automation (LOC-A) so v T-Systems dosegli skrajšanje časa, potrebnega za postavitev celotnega sistema oziroma okolja, iz tednov v ure. Stranke so svoje zasebne oblake dobile bistveno hitreje in ti tudi delujejo znatno hitreje.

LOC-A je platforma za avtomatizacijo v oblaku, namenjena načrtovanju, uvajanju, upravljanju operacij ter spremljanju zmogljivosti in delovanja porazdeljene infrastrukture v oblaku s podporo za Kubernetes, Red Hat OpenShift, OpenStack in VMware Cloud Foundation. Rešitev LOC-A je zmanjšala operativne stroške podjetja T-Systems za 40 odstotkov. LOC-A združuje prednosti javne oblačne infrastrukture, kot so hitra razširljivost, fleksibilnost in visoke zmogljivosti storitev v oblaku s prednostmi zasebnih oblakov, predvsem na področjih varovanja podatkov in informacijske varnosti. Lenovo poskrbi tudi za brezšivno integracijo, ki je potrebna za izkoriščanje polnega potenciala omrežij 5G.

Podjetje T-Systems lahko zdaj hitro dodaja nove stranke v različnih okoljih. Programska oprema LOC Automation racionalizira postopke in poenostavlja operacije v različnih oblakih. Raziskava Roya Chua na AvidThink je pokazala, da lahko ponudniki komunikacijskih storitev dosežejo:
- hitro povrnitev naložbe (iz enega vloženega dolarja v treh letih nastane 1,36 dolarja),
- zmanjšanje časa, potrebnega za uvedbo rešitev, do 81 %,
- 11-kratne prihranke stroškov dela, povezanih z implementacijo oblačnih rešitev.

Stranke lahko izkoristijo samodejno uvajanje Red Hat OpenStack, OpenShift, VMware Cloud Foundation in Kubernetes in začnejo hitreje ustvarjati prihodke.

»Omrežja 5G industriji telekomunikacij predstavljajo nove izzive, a prinašajo tudi nove priložnosti. Lenovo strankam pomaga ugotoviti, kako lahko napredujejo v novi dobi komunikacij in zagotovijo zanesljivo delovanje omrežij, ter poskrbijo za širitev poslovanja in vzdrževanje okolja,« je dodal Ferland.

www.lenovo.si


Nazaj