Družba Lenovo™ je na sejmu Consumer Electronics Show (CES®) predstavila lahka pametna očala ThinkReality™ A3. Ene najnaprednejših in najbolj vsestranskih pametnih očal za poslovna okolja so del celovite digitalne rešitve, ki nudi inteligentno preobrazbo v poslu in pametnejšo tehnologijo dela dostopno več ljudem.

V novi normalnosti v ospredje stopajo delo od doma in hibridni modeli dela, mala in velika podjetja po vsem svetu pa uvajajo nove tehnologije za pametno sodelovanje, večjo učinkovitost in krajše prekinitve dela. Od prilagojenih navideznih monitorjev in 3D-vizualizacije do spremenjenih delovnih tokov in razširjenega usposabljanja s pomočjo razširjene resničnosti (AR), očala ThinkReality A3 pomagajo podjetjem pri preoblikovanju dela na številnih ravneh.

Pametna očala ThinkReality A3 povežete z osebnim računalnikom ali izbranimi pametnimi telefoni Motorola (1) prek kabla USB-C, odvisno od potreb zaposlenih. Vsestranska, prenosna in udobna očala ThinkReality A3 se prilegajo podobno kot sončna očala, podpirajo pa tudi rabo industrijskih okvirjev za varnejšo in trajnejšo uporabo. Izjemna pametna očala AR poganja platforma Qualcomm® Snapdragon™ XR1, ki zagotavlja visoke zmogljivosti in prikaz slike na stereoskopskih zaslonih ločljivosti 1080p. Ti uporabniku lahko predstavijo do 5 navideznih zaslonov. RGB-kamera ločljivosti 8 MP zajema videoposnetke ločljivosti 1080p in je primerna za delo na daljavo, medtem ko dvojna kamera z ribjim očesom omogoča sledenje osebam in predmetom v prostoru.

“Očala A3 so rešitev razširjene resničnosti naslednje generacije, saj so lahka, zmogljiva in vsestranska. Pametna očala so del celovite integrirane digitalne rešitve Lenovo, ki vključuje napredno napravo AR, programsko opremo ThinkReality in mobilne telefone Motorola. Ne glede na to, ali delate v virtualnih prostorih ali pa na daljavo, očala ThinkReality A3 izboljšujejo sposobnosti zaposlenih, da naredijo več, kjerkoli že so,” je dejal strateški podpredsednik oddelka Intelligent Device Group v Lenovu Jon Pershke.

Računalniška različica za navidezne monitorje
Očala ThinkReality A3 PC Edition lahko povežete na prenosni računalnik ali mobilno delovno postajo in tako uporabnikom omogočite, da v svoje vidno polje postavijo več velikih navideznih monitorjev ter uporabljajo programska orodja in aplikacije v okolju Windows. Navidezni monitorji povečajo uporabnost osebnih računalnikov, ustvarjajo več produktivnosti, zasebnosti in izjemnih izkušenj v panogah, kot so finance, arhitektura in inženiring, pa tudi za vse oddaljene in mobilne zaposlene, kjer sta prostor in zasebnost omejena. Navidezni monitorji so optimizirani in združljivi z novejšimi prenosnimi računalniki Lenovo ThinkPad in mobilnimi delovnimi postajami, ki jih poganjajo procesorji Intel ali AMD Ryzen™.

Industrijska različica za izboljšano odločanje v zahtevnih okoljih
Očala ThinkReality A3 Industrial Edition lahko povežete z izbranimi pametnimi telefoni Motorola (1) za prostoročno rabo, podprto z obogateno resničnostjo, za opravljanje nalog/dela v kompleksnih okoljih. Različica Industrial Edition je podprta s programsko platformo ThinkReality, ki podjetjem omogoča sestavljanje, uvajanje in upravljanje aplikacij in vsebin mešane resničnosti v svetovnem merilu.

Primerne so za uporabo v scenarijih od proizvodnih okolij in laboratorijev do zasedenih trgovskih in gostinskih prostorov. Certificirane aplikacije in rešitve na ključ na platformi ThinkReality omogočajo oddaljeno pomoč, vodene delovne tokove in 3D-vizualizacijo vsebin. Zaposleni tako dobijo enostaven in prilagodljiv nabor pametnih očal za povečanje produktivnosti in varnosti, ki hkrati zmanjšujejo stopnjo napak pri vsakodnevnih opravilih.

Ekosistem AR/VR-rešitev ThinkReality
Platforma ThinkReality družbe Lenovo podjetjem pomaga pospešiti uvajanje naslednje generacije nosljivega računalništva – ponuja pametnejšo tehnologijo, ki omogoča pametnejše delo. Hitro rastoči ekosistem ThinkReality podpira ogromno strojne in programske opreme ter rešitev v oblaku, zato imajo podjetja več možnosti pri gradnji in uvajanju tehnologij mešane resničnosti za izboljšanje poslovanja. Naprave Lenovo AR vključujejo pametna očala ThinkReality A3 in slušalke A6. ThinkReality A6 ima bogat nabor senzorjev, razširljiv pomnilnik, zaslon ločljivosti 1080p in izmenljivo baterijo za dolgotrajno uporabo pametnih očal.

Primeri uporabe rešitev VR v poslovnih okoljih se hitro širijo od usposabljanja in simulacij do izjemnih izkušenj za prodajo in trženje ter drugih aplikacij. Očala in slušalke vse-v-enem Lenovo Mirage™ VR S3 so posebej zasnovane za podjetja in so pripravljene na globalno delovanje ter so idealne za rešitve za izobraževanje in usposabljanje zaposlenih. Poleg naprednih, visoko zmogljivih aplikacij mešane resničnosti in navidezne resničnosti Lenovo ponuja celovit portfelj delovnih postaj, certificiranih za delo z različnimi slušalkami Varjo XR/VR, saj je pooblaščeni prodajalec rešitev Varjo.

Dobavljivost
Pametna očala Lenovo ThinkReality A3 bodo na voljo v drugi polovici leta 2021. Obiščite ThinkReality A3 spletno stran za dodatne informacije. Obiščite središče Lenovo StoryHub za dodatne fotografije in polne tehnične specifikacije naprav, dodatne informacije pa so na voljo tudi na spletni strani Lenovo CES.

www.lenovo.si

(1) Združljiv s pametnimi telefoni Motorola, ki premorejo procesor Qualcomm Snapdragon 800 ali novejši in funkcionalnost DisplayPort.


Nazaj