Priklopna točka LevelOne WAP-0003 omogoča brezžičnim odjemalcem preprosto povezovanje v omrežje Ethernet. Namestitev in nastavitev sta zaradi vgrajenega čarovnika preprosti, povezovanje v omrežje pa omogoča računalnikom, oddaljenim do 100 metrov. Za varnost brezžičnih komunikacij poskrbijo 40, 64 ali 128-bitno kodiranje po standardu WEP (Wired Equivalent Privacy). Namestitev in nastavitev priklopne točke sta preprosta - v večini primerov zadostujejo privzete nastavitve, izkušeni skrbniki omrežij pa lahko prek spletnega odjemalca prilagajajo vse vidike delovanja priklopne točke - od nastavitev omrežij LAN, WAN in WLAN prek nivojev dostopa uporabnikov in gesel do shranjevanja podatkov o aktivnosti.

Brezžični vmesnik omogoča preprosto komuniciranje s hitrostjo do 54 Mbps. Namestitev je preprosta, saj se vmesnik sam se prilagodi nastavitvam vašega brezžičnega omrežja. Podpira dva nivoja kodiranja - tehnologijo DSSS (Direct Sequence Spread Spectrum), ki kodira signal med vmesnikom in priklopno točko, in WEP, ki omogoča dostop do prenesenih podatkov samo poklicanim. Vmesnik je na voljo v različicah PC-Card (WPC-0300) in PCI (WNC-0300). Različica za prenosnike podpira tudi gibljivost, saj se pri premikanju prenosnika iz območja ene priklopne točke v območje druge mrežna povezava ne prekine.

Brezžični usmerjevalnik WBR-3400TX vključuje štiri klasične mrežne priključke tipa 10/100 Mbps in vključuje strežnik DHCP, podporo dinamičnem DNS-u, 64- ali 128-bitno kodiranje WEP in podporo protokolu PPPoE. Vključen požarni zid varuje omrežje pred napadi DOS (denial of service), usmerjevalnik pa podpira tudi preslikovanje naslovov (NAT) in zasebna omrežja tipov PPTP, IPSec in L2PT.

Zastopnik in distributer za izdelke LevelOne v Sloveniji je podjetje Digital Data Communications, vsi omenjeni izdelki pa bodo slovenskim uporabnikom na voljo že konec tega meseca.


Nazaj