Deluje z vsemi običajnimi projektorji in podpira ločljivosti do 1280x1024 pikic, s samodejnimi nastavitvami (predvsem izbira omrežnega naslova iz omrežja) pa že v nekaj trenutkih po zagonu omogoča, da je stenski projektor dosegljiv vsem računalnikom v krajevnem omrežju LAN in poljubnim prenosnim računalnikom z brezžičnim vmesnikom. Med predvajanjem računalniške predstavitve tako lahko sodeluje več uporabnikov, ki jim ni več treba podajati video kabla po predavalnici ali sejni sobi.

Povezava projekcijskega strežnika WPG-1000 in krajevnega računalniškega omrežja (LAN) poteka bodisi prek 10Base-T/100Base-TX vmesnika, bodisi prek še udobnejše brezžične povezave po standardih 802.11b in 802.11g v radiofrekvenčnem področju 2,4 GHz s hitrostmi do 54 Mbit/s. WPG-1000 ima vgrajen tudi predvajalnik, ki omogoča prikaz predstavitev celo v odsotnosti računalnika, le predhodno jih je treba naložiti na vgrajeni pomnilniški (flash) disk zmogljivosti 32 MB. Poleg predstavitev Power Point podpira tudi datoteke predvajalnikov Media Player, Real Player in Quicktime. Strežniku WPG-1000 je priložena programska oprema Player Utility, ki s preprostimi grafičnimi meniji in uporabniku prijazno zaslonsko navigacijo deluje kot vmesnik z vsemi računalniki v omrežju.

Neovirana svoboda pa ne gre na račun varnosti omrežja kajti program omogoča tudi poljubno dodeljevanje pravic in prepovedi računalnikov za sodelovanje v predvajanju predstavitev. WPG-1000 namreč podpira najsodobnejše varnostne tehnologije, kot je 64- in 128-bitni WEP (Wired Equivalent Privacy), ki zagotavlja, da nepooblaščeni računalniki in njihovi uporabniki ne bodo imeli priložnosti vdora ali kakršnekoli druge motnje na potek predstavitev.


Nazaj