Novi Lexmarkov C510 se lahko pohvali z visoko hitrostjo in kakovostjo natisnjenih dokumentov, bodisi barvnih, bodisi črno-belih. V minuti natisne do 30 črno-belih oz. do 8 barvnih strani, kar ga uvršča v hitrostne prvake v svojem segmentu. Tiskalnik pa se ne postavlja samo s hitrostjo, ampak tudi z odlično kvaliteto izpisa, saj tiska z ločljivostjo do 2400 (IQ) pik na palec, kar zagotavlja kontrastne in živobarvne rezultate. Za hiter izpis skrbi 500 MHz procesor in serijsko vgrajenih 64 MB pomnilnika, ki ga je mogoče nadgraditi do 320 MB. Standardno je tiskalnik opremljen s predalom za papir s kapaciteto 250 listov.

Kot je za Lexmark že v navadi, je tudi C510 na voljo v več različicah, tako lahko kupci izberejo model, ki bo popolnoma ustrezal tiskalniškim potrebam v podjetju. Ob običajni različici je na voljo še različica za omrežja C510n, ki ima že vgrajeno ethernet mrežno kartico in podvojeno količino pomnilnika (128 MB). Na voljo je še različica z vgrajeno enoto za obojestransko tiskanje (duplex) ter z dodatnim predalom za papir s kapaciteto 530 listov, ki nosi oznako C510dtn.

Novi Lexmark C510 je rojen zmagovalec, kar je potrdila tudi raziskava podjetja QualityLogic (www.qualitylogic.com), ki sodi med priznane neodvisne družbe za primerjavo izdelkov. V raziskavi je mrežna različica C510 zasedla prepričljivo prvo mesto v kategoriji hitrost barvnega tiskanja, saj je bil od najbližjega zasledovalca (Konica Minolta magicolor 2300W), hitrejši kar za 65 odstotkov. Tudi izvedba z vgrajeno mrežno kartico, Lexmark C510n, je prehitel tako konkurente, ki tiskajo v enem prehodu, kot tudi tiste, ki tiskajo barvne dokumente z več prehodi. V prvi skupini je bil za 25 odstotkov hitrejši od Okidatinega tiskalnika 5300n in kar 49 odstotkov od HP-jevega Color LaserJeta 3500n. V skupini tiskalnikov, ki tiskajo z več prehodi je bil C510n za 42 odstotkov hitrejši od Konica-Minoltinega tiskalnika Magicolor 2300DL in kar za 89 odstotkov hitrejši kot HP-jev Color LaserJet 2500n.