Ljubljana, 12. januar 2022 - Linija monitorjev Samsung je za leto 2022 prejela nagrade na vseh področjih. Nove monitorje so prvič predstavili na dogodku CES 2022, kjer so nagrade med drugim prejeli naslednji: 55-palčni Odyssey Ark, 49-palčni Odyssey Neo G9, , 34-palčni Odyssey G8, 32-palčni Smart Monitor M8 in 32-palčni monitor visoke ločljivosti S8, 32-palčni Odyssey Neo G8. Prav slednji je prejel prestižno nagrado za najboljšo inovacijo v kategoriji igralnih monitorjev.

Program CES Innovation Awards izpostavlja izjemne primere oblikovanja in inženiringa v več kategorijah izdelkov. S prejetjem nagrad so si monitorji utrdili položaj vodilnih na svetu na trgu igralnih monitorjev. S skupno devetimi nagradami so monitorji Samsung postavili nov rekord na največji svetovni razstavi elektrotehnike CES 2022. Novi monitorji v kategorijah Odyssey, pametni monitor in monitor s visoko ločljivostjo združujejo osupljivo kakovost slike z intuitivnimi funkcijami uporabnosti. Vsestranska linija monitorjev ponuja čudovito kakovost slike in lastnosti, ki potrošnikom omogočajo večjo izbiro pri izbiri monitorja - natanko takšnega, ki ustreza njihovim potrebam.

“Linija za leto 2022 predstavlja naslednjo generacijo inovativnih monitorjev s ponudbo, ki zadovoljuje zahteve igralcev iger, profesionalnih oblikovalcev in vseh ostalih uporabnikov,” je povedal Hyesung Ha, izvršni podpredsednik poslovanja z vizualnimi zasloni pri Samsung Electronics. “Ker se delo in zabava še naprej razvijata, smo ponosni, da ponujamo monitorje, ki izboljšajo uporabniško izkušnjo iz udobja doma", je še dodal Ha.

Odyssey Neo G8
Je prvi monitor na svetu, ki ima 4K (3.840 x 2.160) 1000R ukrivljen zaslon s hitrostjo osveževanja 240 Hz in odzivnim časom 1 ms (GtG). Odyssey Neo G8 32” (ime modela: G85NB) bo odprl novo poglavje v igranju računalniških iger in ponudil izjemno zmogljivost tudi za najzahtevnejše igralce. Njegova zmogljivost se ujema z osupljivo kakovostjo slike. Ta vključuje LED diode Quantum Mini, Quantum HDR 2000 z najvišjo svetlostjo 2000 nitov in statičnim kontrastnim razmerjem milijon proti ena, kar prinaša najbolj subtilne podrobnosti še izboljšano izkušnjo.

Novi Odyssey Neo G8 je oblikovan podobno kot Odyssey Neo G9 in ponuja elegantno belo zunanjost, ki izstopa tudi, ko je izklopljen. Čudovite barve z osvetlitvijo CoreSync preskočijo z zaslona v resnično okolje uporabnika. Osnovna osvetlitev na zadnji strani monitorja samodejno zazna barve na zaslonu in jih projicira v resničnem življenju, da ustvari globlji občutek in celovitejšo izkušnjo.

Smart Monitor M8
Ta izjemno tenek monotor debeline le 11,4 mm, je približno tri četrtine tanjši od prejšnjega modela. 2022 Smart Monitor M8 32” (ime modela: M80B) zagotavlja prostorsko učinkovitost, še posebej za tiste, ki cenijo slog. Monitor je prefinjenega dizajna z ravnim hrbtom in izboljšano uporabnostjo. Na voljo je v novi topli beli barvi, ki se prilega vsakemu prostoru. Briljantna plošča UHD zagotavlja 99-odstotni barvni razpon sRGB, hkrati pa podpira 1,07 milijarde barv pri svetlosti 400 nitov in prikazuje vsak video, dokument ali fotografijo z resnično natančnostjo.

Smart TV in aplikacije za produktivnost so vgrajene neposredno v monitor, kar omogoča brezhibno zabavo in delo, hkrati pa služi kot nadzorno središče SmartThings, brez potrebe po osebnem računalniku. 2022 Smart Monitor M8 32” je odlična možnost za delo na daljavo. Na voljo je s premično magnetno kamero SlimFit Cam, ki omogoča kristalno čiste video klice. Njegova vgrajena aplikacija Video Call podpira najbolj priljubljene aplikacije za klicanje, vključno z Google Duo. S priključkom USB Type-C, ki omogoča 65 W priključke za polnjenje, Smart Monitor M8 zagotavlja poenostavljeno izkušnjo delovne postaje v enem, ki ne potrebuje dodatne priklopne postaje.

Monitor visoke ločljivosti S8
Monitor visoke ločljivosti Samsung S8 (ime modela: S80PB) je na voljo v 27-palčnih in 32-palčnih modelih, zagotavlja UHD zmogljivost na profesionalni ravni za ustvarjalce in oblikovalce, ki potrebujejo najvišjo raven natančnosti pri delu v pisarni ali doma. S8 zagotavlja do 98 % barvnega razpona DCI-P3 in zagotavlja izjemno široko paleto bogatih in niansiranih barv. Z Video Electronics Standards Association (VESA) zaslonom HDR™ 600 z visoko ločljivostjo zagotavlja poglobljeno izkušnjo gledanja in oživi vsebino, da je videti natanko tako, kot je bila predvidena. UL (Underwriter Laboratories) ga je potrdil za prvi monitor na svetu brez odseva. Mat zaslon nameščen prek ekrana, zmanjšuje odboj svetlobe, tudi brez uporabe zaščitnega pokrivala za monitor in tako zagotavlja delovno okolje brez motenj.

Oba modela imata USB Type-C 90W polnjenje in vrata LAN, ki uporabnikom pomagajo ustvariti poenostavljeno delovno postajo, ki lahko polni prenosne računalnike in mobilne naprave brez dodatne priklopne postaje. Zgrajen v skladu s standardi združljivosti pritrdilnih elementov VESA, kot tudi s stojalom z nastavljivo višino (HAS) z nagibnimi, vrtljivimi in vrtljivimi kontrolnimi točkami, lahko uporabniki namestijo svoj monitor tako, da ustreza vsakemu okolju.

Več informacij, vključno s slikami in videoposnetki izdelkov, ki jih je Samsung napovedal na sejmu CES 2022.

Več informacij


Nazaj