Telekom Slovenije je danes na osrednji strokovni konferenci s področja obdelave in analitike velepodatkov (Big Data) Exasol v Berlinu predstavil projekt, ki ga je uspešno izvedel v tesnem sodelovanju s slovenskim podjetjem CRMT. Gre za izstopajoč primer dobre prakse doma in v tujini, saj prikazuje, kako lahko podjetje skozi obdelavo in analizo velepodatkov učinkovito izboljša svoje poslovne procese.

Konferenca Exasol je vodilni tovrstni regijski dogodek. Osrednja tema letošnjega dvodnevnega strokovnega srečanja je pripravljenost podjetij na izjemno hitre spremembe na področju obdelave in analitike podatkov. »Obdelava in analitika podatkov sta prinesli revolucijo v poslovanje podjetij. Popolnoma sta namreč spremenili razmišljanje, saj so podjetja pričela svoje poslovne strategije in odločitve graditi na podatkih. Vse bolj se namreč zavedajo, da informacije, pridobljene skozi obdelavo masovnih podatkov, pomenijo ogromno prednost v primerjavi s konkurenco,« je poudaril Slavko Kastelic, direktor marketinga in prodaje v podjetju CRMT.

»Monetizacija oziroma vnovčenje podatkov je danes ključni dejavnik za uspeh podjetij.«
Osnova za to je dobro orodje, ki podjetju omogoča hitro, učinkovito in predvsem namensko obdelavo podatkov z uporabno vrednostjo.

Kako je Telekomu Slovenije uspelo vzpostaviti učinkovit sistem za masovno obdelavo podatkov?
Telekom Slovenije kot veliko storitveno podjetje upravlja z ogromnimi bazami najrazličnejših podatkov, z razvojem tehnologije in vedno večjimi zahtevami poslovnih uporabnikov pa se kompleksnost in obseg podatkov še povečujeta. Zato so se v podjetju odločili za centralizacijo procesa pridobivanja podatkov iz številnih baz in celovito nadgradnjo infrastrukture za analitiko podatkov. V Telekomu Slovenije so tako izbrali napredno orodje, ki ga ponuja podjetje CRMT.

»Navdušila nas je odzivnost in izjemna hitrost, s katero je to orodje sposobno obdelati ogromne količine podatkov iz različnih virov,« pravi Borut Rožac, ki je v Telekomu Slovenije del tima za podatkovno inteligenco. »Poleg tega nam je CRMT omogočil stroškovno učinkovito rešitev, ob upoštevanju stroškov licenc, implementacije in vzdrževanja. Možnost enostavnega prenosa novega orodja v obstoječe okolje in največji izkoristek obstoječe infrastrukture je bil prav tako pomemben dejavnik pri naši odločitvi.«

Povezovanje z že delujočimi sistemi ter strojno opremo je bilo možno v zelo kratkem času, predvsem zaradi visoke strokovnosti ekip tako na strani Telekoma Slovenije kot podjetja CRMT.

Več informacij