Rešitev SNAP Mobile bo ustvarjalcem Java iger omogočila razvoj medmrežnih iger za več igralcev, potrošnikom hkratno povezovanje z mnogimi soigralci po vsem svetu, mrežnim operaterjem pa hitrejše in stroškovno učinkovitejše razvijanje mobilnih medmrežnih igralnih skupnosti za Java uporabnike.

"V Nokii smo ugotovili skladnost medmrežnih večigralskih iger ter mobilnosti, zato želimo pri dopolnitvi ponudbe za platformo N-Gage in širjenju mobilne medmrežne izkušnje za širši trg sodelovati s Sunom," je povedal Ilkka Raiskinen, vodilni v poslovni enoti Nokia Games Business. "SNAP Mobile ustvarjalcem zagotavlja lažje razvijanje medmrežnih mobilnih iger za večje število igralcev, operaterjem pa medmrežnih igralnih skupnosti."

"S širjenjem tržišča Java storitev, se povečuje tudi njihova sofisticiranost," meni Chris Mellisinos iz Sun Microsystema. "Eden pomembnejših korakov industrije je prenos mobilnih iger v medmrežje. Kot kaže, Java tehnologija ustrezno nadgrajuje uporabniške izkušnje v mobilnem igranju. Z najnovejšimi prizadevanji bo uporabniška izkušnja dosegla še višji nivo."

SNAP Mobile temelji na paketu Nokia Scalable Network Application (SNAP) posredniške tehnologije ter priljubljenem Sunovem Java jeziku za mobilne naprave. Posrednik SNAP Mobile bo deloval v Sun Solaris operacijskem okolju, ki zagotavlja visoko uporabnost in performanco, potrebno za hkratno igranje mnogih igralcev. Posredniška tehnologija je preizkušena s hkratnim igranjem v N-Gage Areni in omogoča "cross-platform" pristop k igranju mnogih hkratnih igralcev.