Ljubljana, 10. september 2019 - Nikon je predstavil prvi komplet opreme z brezzrcalnim fotoaparatom Nikon Z 6 za snemanje video vsebin, namenjen tako profesionalnim snemalcem kot naprednim videografskim ustvarjalcem. Komplet vsebuje ohišje fotoaparata Nikon Z 6, adapter bajoneta FTZ, snemalnik Atomos Ninja V, nosilno kletko za fotoaparat s hitro sprostitvijo SmallRig z držalom in sponko Magic Arm za namestitev Atomosovega snemalnika in komplete pripadajočih baterij.

Nikonov komplet sledi filozofiji majhnega kompleta opreme za velike rezultate, in se osredotoča na osnovne potrebe snemalcev, brez nepotrebne dodatne opreme, ki jo lahko uporabniki dogradijo sami. Z Z 6 bo še letos mogoče snemati v surovem formatu RAW, kar bo videoustvarjalcem prineslo še več svobode in možnosti v fazi post produkcije. Posodobitev vdelane programske opreme, ki bo na voljo v prihodnjih mesecih, bo omogočila podporo za snemanje v formatu ProRes RAW družbe Apple prek izhoda HDMI na povezan zunanji snemalnik Atomos Ninja V, kar bo zagotavljalo največjo možno prilagodljivost pri kasnejši tonski in barvni gradaciji. Nosilna kletka za fotoaparat s hitro sprostitvijo SmallRig ima ročico z držalom, nameščeno zgoraj, kar omogoča bolj gladke prehode med snemanjem dinamičnih motivov in enostavno sledenje gibanju.

Komplet vsebuje ohišje fotoaparata Nikon Z 6 s 24,5 milijona slikovnih točk, razponom občutljivosti ISO od 100 do 51.200, snemanju videoposnetkov v ločljivosti 4K (podvzorčeni s 6K), hitrostjo zajema do 120 posnetkov na sekundo v ločljivosti Full HD, podporo 10-bitnemu N-Log zapisu in izpisom časovne kode, 8-bitnim notranjim snemanjem z do 144 Mb/s ter vključeni funkciji upočasnitve in pospeševanja, ki sta vgrajeni v fotoaparat. Funkcija petosnega optičnega zmanjšanja tresljajev VR v fotoaparatu deluje skupaj z elektronskim VR za stabilnejše videoposnetke. Priloženi Nikonov adapter bajoneta FTZ omogoča uporabo objektivov NIKKOR z bajonetom F brez izgube kakovosti, vključno s širokim naborom objektivov za filmsko produkcijo, Atomosov snemalnik Ninja V za prilagodljivo spremljanje in snemanje omogoča zapis v oblikah ProRes in DNxHR, pripravljenih za urejanje. Nosilna kletka za fotoaparat s hitro sprostitvijo SmallRig ima vgrajen sistem za hitro sprostitev, ki je združljiv s standardom Manfrotto, tako da lahko opremo na stative ali stojala namestite v nekaj sekundah ter jo enako hitro tudi odstranite. Kompletu sta priloženi še dve polnilni bateriji Nikon EN-EL15b, komplet dveh 5200mAh baterij s hitrim polnilnikom za snemalnik Atomos ter spiralni kabel HDMI, ki podpira visoko hitrost HDMI 2.0 za oblike zapisa posnetkov 4Kp60 ProRes in RAW z velikim številom sličic na sekundo.

Nikonov komplet za snemanje filmov z Nikon Z 6 ohišjem bo dobavljiv od sredine meseca po priporočeni prodajni ceni 2.899 EUR.

www.nikon.si


Nazaj