Ljubljana, 19. november 2021 - Nikonov novi objektiv NIKKOR Z 28mm f/2.8 je ultra kompakten, zmogljiv in cenovno dostopen širokokotni objektiv s fiksno goriščnico, namenjen fotodokumentiranju zgodb vsakdanjega življenja tako z mestnih ulic in podeželja kot skozi portretno fotografijo. Objektiv je dolg 43 mm in tehta 155 gramov. Je tako majhen, da lahko vedno ostane na fotoaparatu, ki ga brez težav pospravite v žep jakne.

Objektiv tehta vsega 155 gramov, s svojim širokim kotom zajame več fotografiranega prizora, odlikujejo pa ga svetlobna jakost f/2.8, velik bajonet Z in sedem zaobljenih lamel zaslonke. Slabo osvetljeni motivi mu ne delajo preglavic, prav tako ne bližnji posnetki - najmanjša razdalja ostrenja je namreč zgolj 19 cm – ki še bolj izstopajo na mehko zamegljenem ozadju. Ta objektiv polnega formata na Nikon fotoaparatih formata DX predstavlja goriščnico, ekvivalentno 42 mm.

Objektiv je več kot primeren za zajem zanimivih video sekvenc. Goriščna razdalja 28 mm predstavlja klasiko na velikem zaslonu. Zaradi majhne teže je idealen tako za ročno snemanje kot za snemanje s fotoaparatom, vpetim v različne nosilce. Izjemno tih koračni motor zagotavlja hitro, natančno in tiho ostrenje, medtem ko je učinek spreminjanja efektivne goriščnice med ostrenjem znatno zmanjšan, tako da lahko ostrino prilagajate brez vpliva na kot zajema posnetka. Z brezšumnim in prilagodljivim nastavitvenim obročem na objektivu lahko nadzorujemo delovanje ostrenja, zaslonke, kompenzacije osvetlitve in vrednosti ISO.

Objektiv NIKKOR Z 28mm f/2.8 bo na slovenskih prodajnih policah od sredine decembra po priporočeni prodajni ceni 279 evrov.

Več informacij


Nazaj