Sony je včeraj predstavil telefona Xperia 10 in Xperia 10 Plus ter tako v super srednji razred prinesel izkušnjo širokozaslonskega formata 21:9.

»Naš super srednji razred izdelkov približuje vrhunske inovacije podjetja Sony vse večjemu številu uporabnikov,« je dejal Mitsuja Kišida, predsednik pri Sony Mobile Communications. »Širokozaslonski format 21:9 našega novega zaslona ponuja zabavo od roba do roba v elegantnem in tankem ohišju, ki se odlično prilega dlani.«

Širokozaslonski format 21:9 in HD+ ločljivost za delo in zabavo
Xperia 10 in 10 Plus prinašata elegantno obliko brez robov, ki obkroža zaslon s formatom 21:9 in HD+ ločljivostjo, ki predstavlja idealno površino tako za delo kot za zabavo. Sonyjev intuitivni večokenski uporabniški vmesnik na zaslonu z diagonalo 15,2 cm (Xperia 10) ter 16,5 cm (Xperia 10 Plus) omogoča hkraten prikaz dveh aplikacij, pri čemer imata obe dovolj prostora za uporabniku prijazno izkušnjo uporabe. Tako lahko, na primer, svoje priljubljene video posnetke gledate med prejemanjem in pošiljanjem sporočil brez potrebe po zapiranju aplikacije. Hkraten zagon dveh aplikacij še nikoli ni bil tako enostaven.

Na začetnem zaslonu lahko tako uporabite dolgi pritisk na ikono aplikacije, ki jo želite zagnati, ali pa zaženete Side Sense, ki je sedaj prvič na voljo v srednjem razredu in omogoča izbiro obeh aplikacij, ki ju želite prikazati hkrati*.

Xperia 10 in Xperia 10 Plus se s svojim tankim ohišjem popolnoma prilegata vaši dlani in tako omogočata enostavno uporabo. Steklo Corning® Gorilla® Glass 5 obema modeloma zagotavlja dodatno trpežnost in odpornost, čudovita kovinska končna obdelava pa le še poudarja njuno elegantno obliko.

Sprostite svojo kreativnost z dvojno kamero na obeh modelih z učinkom Bokeh in snemanjem fotografij ter video posnetkov v formatu 21:9
Tako Xperia 10 kot 10 Plus video posnetke zajemata v formatu 21:9 in ločljivosti 4K, kar je enak format kot ga uporabljajo filmski režiserji. Izbor več razmerij med širino in višino slike prinaša najboljše iz obeh svetov - format 21:9 bo zapolnil celotni zaslon, format 1:1 pa je perfekten za Instagram.

Dvojna zadnja kamera s 13 oz 5 milijoni slikovnih pik pri modelu Xperia 10 ter 12 oz 8 milijoni slikovnih pik pri modelu Xperia 10 Plus zagotavlja zajem kakovostnih fotografij z umetniškim Bokeh učinkom, ki predmet fotografije poudari z zabrisom ozadja. Xperia 10 Plus je ekskluzivno opremljena še z 2x optično povečavo**, ki vas še bolj približa dogajanju.

Za dodatno podžiganje vaše kreativnosti medtem poskrbi tehnologija optične stabilizacije SteadyShot™, ki zagotavlja ostre video posnetke tako z zadnjo in sprednjo kamero pri obeh modelih tudi ob gibanju.

Zvok visoke ločljivosti za glasbo kot v studiu
Xperia 10 in 10 Plus sta opremljena z napredno Sonyjevo tehnologijo zvoka visoke ločljivosti in tehnologijo LDAC™, s katerima boste lahko brez potrebe po dodatnih nastavitvah uživali v najbolj čistem in verodostojnem zvoku – tudi pri brezžičnem poslušanju.

Obenem Sonyjeva tehnologija za digitalno izboljšanje zvoka (DSEE HX™) kakovost vaših stisnjenih zvokovnih datotek samodejno nadgradi v kakovost skorajda enako zvoku visoke ločljivosti – vdihnite novo življenje vašim skladbam z dodanimi podrobnostmi in simulacijo nastopov v živo.                                                                                             

Popolnoma nove SBH82D »open-ear« slušalke v stilskih in ujemajočih ohišjih za napredno izkušnjo poslušanja
Hkrati s telefonoma Xperia 10 in Xperia 10 Plus, Sony prav tako predstavlja nove stereo »open-ear« Bluetooth® slušalke SBH82D v črni, sivi in modri barvi, ki se ujemajo z barvnimi različicami telefonov. Te lahke, kompaktne in pregibne brezžične slušalke z vratnim pasom so oblikovane za udobno in celodnevno uporabo. SBH82D uporabljajo isto notranjo strukturo kot Xperia Ear Duo, kar pomeni, da hkrati s predvajanjem priljubljenih skladb v uho prepuščajo tudi zvok iz okolice. SBH82D dodatno uporabljajo funkcionalnost glasovnih pomočnikov Google™ in Apple, ter dovoljujejo prostoročno uporabo. SBH82D bodo na izbranih trgih na voljo od maja 2019.

Stilski ovitek dva-v-enem ponuja zaščito in stojalo tako za Xperia 10 kot za Xperia 10 Plus. Namenjen ekskluzivno uporabi z Xperia 10, pa ovitek Style Cover Solid vaš telefon ščiti pred resnimi poškodbami z zaščito, ki ustreza vojaškim standardom***.

Xperia 10 je opremljena z mobilno platformo Qualcomm® Snapdragon™ 630, ki s seboj prinaša neverjetno grafiko, napredno multimedijsko izkušnjo in dolgotrajno uporabo s pomočjo baterije z zmogljivostjo 2.870 mAh. Na voljo je v mornariško modri, črni, srebrni in roza barvi. Xperia 10 Plus je medtem opremljena z mobilno platformo Qualcomm® Snapdragon™ 636, ki poleg navdušujočih zmogljivosti prinaša še osupljivo kakovost slik in dolgotrajno uporabo z baterijo z zmogljivostjo 3.000 mAh. Na voljo je v mornariško modri, črni, srebrni in zlati barvi. Tako Xperia 10 in 10 Plus uporabljata operacijski sistem Android™**** 9.0 Pie in bosta na izbranih trgih v različicah z eno ali dvema SIM karticama***** na voljo od 25. februarja******.

Več informacij

*Na voljo od poletja 2019 s posodobitvijo programske opreme. Dostopnost programske opreme za prenos poteka v fazah, kar pomeni, da je začetek dostopnosti odvisen od trga in/ali posameznega operaterja. Posodobitev bo na voljo za večino modelov s posameznimi izjemami za nekatera tržišča in/ali operaterje.
**Le za fotografije.
***Testirano v skladu s standardom US MIL-STD-810G-516.7. Dejanski rezultati se lahko spreminjajo glede na uporabo in pogoje. Poškodb telefona ne pokriva nikakršna dodatna garancija.
****Android je blagovna znamka Google Inc.
*****Časovnica in dostopnost se lahko spreminjata glede na trg in/ali operaterja.


Nazaj