"Veselimo se sodelovanja z Vivendi Universal Games pri razvijanju te neverjetno popularne franšize," je dejal Pasi Pölönen, direktor poslovne enote Nokia Game. "Ljubitelji igre Crash Bandicoot bodo navdušeni nad igralnimi možnostmi, ki jih omogoča N-Gage."

Luc Vanhal, vodilni v VU Games, Severna Amerika, dodaja: "Na Nokio gledamo kot na vodilnega svetovnega proizvajalca brezžičnih igralnih mobilnikov. Sodelovanje je za nas priložnost, da svetovno priljubljeno franšizo Crash Bandicoot predstavimo tudi občinstvu, ki uporablja N-Gage."

Crash Nitro Kart je dinamična dirkalna igra v kartingu, podprta z novo tridimenzionalno tehnologijo in odslej na voljo tudi za N-Gage mobilni igralnik. Igralci bodo izbirali med novimi liki, tridimenzionalnimi nivoji in različnimi načini igranja (bitka, dirka, omejeni nivoji). Preko Bluetooth brezžične tehnologije bo možna tekma štirih igralcev hkrati. Crash Bandicoot franšiza se je prodala v več kot 30 milijonih kopij po vsem svetu in s tem postala ena najbolje prodajanih franšiz v zgodovini video iger. Crash Nitro Kart bo predvidoma na voljo v drugi četrtini leta 2004.

Vivendi Universal Games (www.vugames.com) s sedežem v Los Angelesu je vodilno svetovno podjetje interaktivne zabave. VU Games razvija, izdaja in distribuira interaktivne produkte za osebne računalnike, konzole za video igre in svetovni splet. Njihove blagovne znamke so Black Label Games, Blizzard Entertainment, Coktel, Fox Interactive, Knowledge Adventure in Sierra Entertainment, kot strateški partner pa med drugim sodelujejo z Interplay, inXile entertainment, Majesco in Mythic Entertainment.