Datotečni strežniki NAS serije FNC za začetek delovanja potrebujejo le prost IP naslov. Začetni modeli, namenjeni uporabi v manjših podjetjih, vključujejo vrata Ethernet hitrosti 10/100 Mbps, dva prostora za diske IDE in podporo standardu RAID (JBOD, 0 in 1). Naprednejši modeli vključujejo še osemvratno stikalo, usmerjevalnik in možnost priklopa tiskalnika. Podpirajo vse obstoječe tipe omrežij, preko vgrajenega zaslona LCD pa omogočajo preprost nadzor nad delovanjem in diagnostiko. Strežniki NAS bodo v Sloveniji dostopni predvidoma v aprilu 2003.

Mrežne kamere IP Network Camera v realnem času omogočajo prenos slike in nadzor prostorov preko interneta in intraneta, za delovanje pa ne potrebujejo računalnika. Uporabniki lahko sliko spremljajo preko omrežij TCP/IP v spletnem pregledovalniku ali v programu Microsoft Media Player. Video posnetke lahko shranimo, vgrajena tehnologija MPEG-4 pa omogoča učinkovito izrabo pasovne širine in prostora na diskih. Kamera podpira zaznavanje gibanja, ob katerem lahko pošlje tudi e-sporočilo. Kamere IP Network Camera bodo na slovenskem trgu predvidoma aprila 2003.

Usmerjevalnik WBR-2400TX v enem ohišju združuje štirivratno stikalo za 10/100 Mbps Ethernet, vrata WAN hitrosti 10/100 Mbps za priklop na internet preko ADSL ali kabelskega modema in dostopno točko za brezžična omrežja (2.4 GHz, 11 ali 22 Mbps), ki samodejno prepozna vse brezžične mrežne kartice v okolici. To omogoča preprosto povezovanje v Internet iz omrežja Ethernet in najnovejših brezžičnih omrežij. Usmerjevalnik vključuje požarni zid, podpora standardu Ipsec pa omogoča povezovanje v zasebna omrežja VPN.

Gigabitna stikala ProCon imajo 16 ali 24 vrat, ki omogočajo prenos podatkov s hitrostjo do enega gigabita na sekundo. Združljiva so s tehnologijami IEEE 802.3, 802.3u in 802.3ab, podpirajo absolutne naslove MAC velikosti 8 ali 32 K, vključujejo pa tudi od 128 KB do 2 MB mrežnega predpomnilnika.


Nazaj