Courbevoie, France, 9. julij 2018 - Skupina GEFCO, globalni dobavitelj storitev v industrijski dobaviteljski verigi in vodilni akter na področju avtomobilske logistike v Evropi, je danes naznanila edinstveno glasovno aktivirano orodje, za sledenje pošiljk, ki deluje na tehnologiji Smart Speaker in logistični programski opremi Cargowise. Novo rešitev, ki dopolnjuje obstoječo ponudbo spremljanja in sledenja pošiljk, je razvil oddelek za prevoz tovora Skupine GEFCO za odjemalce, ki iščejo rešitve nove generacije. Te v realnem času spremljajo prednostne pošiljke, pri čemer sta najpomembnejši hitrost in učinkovitost.

Orodje se imenuje TRACY in uporablja Wisetech Global's Cargowise logistično programsko opremo in izkorišča prednosti pametnih zvočnikov. Strankam omogoča, da s preprostim glasovnim ukazom pridobijo ključne informacije o pošiljki, vključno o izvoru, destinaciji, številki leta / ladje in pričakovanim / dejanskim prihodom. TRACY bo dopolnjeval tradicionalno ponudbo GEFCA za iskanja in sledenja pošiljk, kot je na primer GEFC@nnect, ki strankam zagotavlja natančno sledljivost preko spletnega portala. Orodje je bilo razvito za podporo podjetjem, kjer hitrost zagotavlja najvišjo konkurenčno prednost pri prevozu časovno kritičnih pošiljk.

Skupina GEFCO je že uspešno predstavila novo tehnologijo strankam pred načrtovanim lansiranjem orodja. S tem je bil storjen prvi korak neprekinjenega razvoja omenjenega orodja, vključujoč nadaljnje posodobitve za zagotavljanje večjo funkcionalnost, vključno z možnostjo morebitne povezave s storitvami za sledenje pošiljkam letalskega in morskega prevoza. Anthony Gunn, izvršni podpredsednik Forwarding GEFCO je ob tem povedal: "Izjemno smo veseli, da lahko pričnemo z izvajanjem te storitve.«

TRACY je najnovejša tehnologija v vrsti novih tehnologij, ki jih je GEFCO, kot vodilna družba na trgu inovacij, pred kratkim integriral v upravljanje dobavnih verig. "Za špedicijo - še posebej za naše rešitve za časovno kritične rešitve - kjer je preglednost in spremljanje v realnem času nujno, bo novo orodje igralo izjemno pomembno vlogo in zato smo še posebej navdušeni nad povratnimi informacijami, ki smo jih do sedaj prejeli od naših strank."

"Kot zaupanja vreden partner, našim strankam nudimo največje možno zagotovilo, da je »njihovo blago v varnih in zanesljivih rokah«. Zahvaljujoč hitrosti in preprosti uporabi TRACY-a, smo bolje kot kdaj koli prej izpolnili to našo zavezo."

Za zadovoljitev potreb potrošnikov, ki vse bolj iščejo ultra - personificirane storitve, je GEFCO razvil nagrajeno aplikacijo »My Car Is There«, storitev, ki končnim odjemalcem omogoča upravljanje dobave svojih novih vozil prek mobilne aplikacije. Skupina GEFCO je zavezanost inovacijam dokazala tudi z uvedbo Inovacijske tovarne, s katero želijo identificirati inovativne projekte zaposlenih in zagotoviti ustrezne vire za podporo njihovega razvoja ter spodbujati inovativnost in ustvarjalnost v podjetju.