Ljubljana, 27. januar 2021 - PlanRadar, ponudnik programske opreme za digitalno dokumentacijo in komunikacijo v gradbeništvu, je kljub izzivom pandemije Covid-19 presegel svoje cilje in dosegel več kot 100-odstotno rast v lanskem letu.

Domagoj Dolinšek, eden od ustanoviteljev podjetja PlanRadar, je skupaj z ekipo v letu 2013 začel razvijati aplikacijo za digitalno dokumentacijo in komunikacijo pri gradbenih projektih ter upravljanju nepremičnin. Danes aplikacijo PlanRadar uporablja že kar 10.000 strank iz več kot 46 držav iz celega sveta. Podjetje PlanRadar je za še boljšo podporo strankam v lanskem letu poleg sedeža na Dunaju in obstoječih pisarn v Zagrebu ter Londonu odprlo še pisarne v osmih drugih mestih: Moskvi, Varšavi, Stockholmu, Parizu, Bolzanu, Bukarešti, Madridu in Amsterdamu. Število zaposlenih se je lani v primerjavi z letom 2019 podvojilo – PlanRadar trenutno sestavlja ekipa 150 zaposlenih.   

„PlanRadar združuje gradbeno dokumentacijo in obvladovanje defektov v enem, varnem in preprostem orodju za lastnike, izvajalce, arhitekte in upravnike stavb. Intuitivna in enostavna aplikacija omogoča prihranek stroškov do 70 odstotkov. To je še posebej pomembno, saj podatki raziskav FMI kažejo, da se v svetovnem merilu kar 90 odstotkov infrastrukturnih projektov konča prepozno ali preseže proračun. Prednosti programske opreme so že prepoznala številna mednarodna podjetja, kot so Strabag, Porr ali Hochtief, medtem ko jo v Sloveniji med drugimi uporablja tudi Uniprojekt d.o.o., gradbeno-inženirski biro, ki se lahko pohvali z veliko uspešno izpeljanimi projekti na področju projektiranja in vodenja gradbenih projektov,“ je dodal Bojan Petković, regionalni direktor za Slovenijo, Hrvaško in Srbijo podjetja PlanRadar.

Posluh za potrebe uporabnikov je temelj poslovanja podjetja PlanRadar. Sama aplikacija je zasnovana tako, da je zelo enostavna in intuitivna za uporabo, dodatno izobraževanje uporabnikov ni potrebno, stroški pa so relativno nizki v primerjavi s potencialnimi prihranki. Licenca se plača na uporabnika in vsak uporabnik lahko doda neomejeno število drugih sodelavcev oziroma podizvajalcev, odvisno od potreb na projektu. Licenca uporabniku daje različne pravice - na primer vnašanje nalog in vabljenje drugih sodelavcev na projektu k uporabi aplikacije. Velika prednost je, da lahko potem drugi sodelavci popolnoma brezplačno uporabljajo aplikacijo, če jih k uporabi povabi nekdo z licenco. To PlanRadar razlikuje od drugih aplikacij, saj je začetna naložba v digitalno opremo veliko nižja.

V povprečju vsak posamezen uporabnik aplikacije PlanRadar prihrani kar sedem delovnih ur na teden pri komunikaciji in izmenjavi informacij s sodelavci in poslovnimi partnerji.

NOVE FUNKCIONALNOSTI IN VARNOSTNA ZAŠČITA
Kot odgovor na potrebe in želje uporabnikov je bila v letu 2020 v aplikacijo dodana nova funkcija BIM, ki arhitektom, inženirjem in gradbenikom omogoča še učinkovitejše sodelovanje. Z uvedbo te novosti lahko uporabniki uporabljajo BIM preglednik prek mobilnih telefonov ali računalnika, tako v pisarni kot tudi na gradbišču, in zato ni treba več kupovati ločene programske opreme. Poleg tega se podatki o gradbenih in nepremičninskih objektih, ki so bili vneseni v PlanRadar, prikažejo neposredno v BIM pregledniku znotraj same aplikacije. To pomeni, da so neopravljene naloge in vse informacije vidne v 3D pogledu objekta.

Sredi lanskega leta je PlanRadar predstavil tudi predloge digitalnih poročil, ki omogočajo, da le z nekaj kliki enostavno in učinkovito ter nenazadnje v skladu s standardi in predpisi ustvarimo terensko poročilo, sezname defektov in druga poročila.

Ta nova funkcija nudi več takoj dostopnih predlogov digitalnih poročil, ki bodo bistveno poenostavile in pospešile postopek poročanja, posledično pa tudi skrajšale čas celotnega projekta. Z le nekaj kliki lahko standardna poročila prilagodite tako, da se bodo skladala s specifičnimi predpisi ali potrebami vašega podjetja, celotno poročilo bo pa pripravljeno samo v nekaj sekundah. Poročilo je možno tudi fizično podpisati kar na mobilni napravi. Vsa poročila, obrazce, sezname in druge dokumente lahko tudi enostavno izvozite v PDF obliki z enim samim klikom.

Aplikacija PlanRadar je v preteklem letu prejela tudi certifikat ISO 27001, ki strankam zagotavlja največjo zanesljivost, celovitost in dostopnost podatkov. Programska oprema je popolnoma varna in vsi podatki se shranjujejo v skladu z najvišjimi varnostnimi standardi ter predpisi Zakona o varstvu podatkov (GDPR). Aplikacija PlanRadar  je na voljo za vse naprave, tako mobilne kot tudi stacionarne, z operacijskimi sistemi Android, iOS in Windows.  

Za več informacij obiščite www.planradar.com in preizkusite demo verzijo aplikacije PlanRadar.