Glavna tema 24. NT konference, bo kot že večkrat omenjeno, umetna inteligenca. Do le-te nas prežemajo mešani občutki – na eni strani nas prevzema strah in trepet, na drugi strani pa pričakovanja o napredku in razvoju poslovanja. Umetna inteligenca bo prav tako rdeča nit panožno specifičnih predavanj v sklopu NTK Poslovnega dne, ki bodo zajemala glavne štiri sektorje: proizvodni, finančni, energetski in pa sektor javnih storitev. Kakšne so prednosti, izzivi in možnosti, ki se nam odpirajo s hitrim razvojem umetne inteligence?

Nekaj namigov o temah, o katerih bomo razpravljali, lahko preverite v svežih blog zapisih, ki jih delimo za razmišljajoče torkovo branje. A da ne bomo govorili zgolj in samo o poslu – vsak teden nadgrajujemo tudi seznam predavateljev in vsebin v sklopu tehnološkega dela konference. Nekaj smo jih že objavili na spletni strani, večina pa še sledi v prihodnjih tednih. Danes že lahko preverite, koga boste lahko slišali na 24. NT konferenci in si zabeležite že prva predavanja, ki so zanimiva za vaše delovno področje.

POSEL: Strah je votel, okrog ga pa nič ni?
»Tehnologije ni mogoče samo zlorabiti (misuse), zaradi strahu, prevelike previdnosti in zadržanosti jo je mogoče tudi premalo uporabiti (under-use).« Ni skrivnost, da so v Microsoftu navdušeni nad priložnostmi, ki jih prinaša hiter razvoj umetne inteligence – še več, povsod jo postavljajo v središče ter intenzivno spodbujajo svoje stranke in partnerje, da se z njo pobližje spoznajo. Generalna direktorica Microsoft Slovenija, Barbara Domicelj, o glavni temi letošnje NT konference, umetni inteligenci, njenih pasteh, priložnostih in izzivih razpravlja tudi v današnjem blog zapisu.

POSEL: Na kakšne načine se bo v prihodnosti spreminjal javni sektor?
Digitalne tehnologije in umetna inteligenca skozi velika vrata vstopajo tudi v javno upravo. Ula Kepezinskaite Duric v novem blog zapisu predstavlja primere dobrih praks uporabe umetne inteligence iz EU in drugih tujih držav, hkrati pa osvetli možne načine uporabe umetne inteligence oziroma kognitivnih tehnologij v javnem sektorju.

NOVICA: Še vedno lahko sodelujete v nagradni igri za NTK nahrbtnik!
Nahrbtniki NT konference so popularni celo leto, ko se z vami odpravijo na sestanke, izlete in potovanja. Stari znanci NT konference, lastniki številnih nahrbtnikov nam pridno javljate, da vse edicije, tudi tiste starejše, še vedno odlično služijo svojemu namenu. Ravno s tem razlogom smo se odločili, da tudi letos podarimo dva NTK nahrbtnika srečnežema, ki ga bosta prejela še pred ostalimi udeleženci NT konference. Vas zanima, kako sodelovati? Obiščite naš Instagram profil z imenom nt_konferenca, nam sledite tudi tam, poiščite fotografijo nahrbtnika in pod objavo preverite, kaj morate pravzaprav storiti. Nagrajenca žrebamo in objavimo že ta petek, 29. marca, ob 12. uri. Pravila nagradne igre so dosegljiva tukaj.

24. NT konferenca se približuje s svetlobno hitrostjo! NTK ekipa pripravlja vse potrebno za vaš prihod na naše standardno mesto srečanja, v Grand Hotel Portorož, da vam bo kar se da poučno, zanimivo, aktualno in presenetljivo. Vi pa si ne pozabite zagotoviti kotizacije, ki bo najbolj ustrezala vašim zanimanjem, in pa nastanitve, ki je vse do 19. aprila 2019, za udeležence NT konference na voljo s 5 % popustom!

Se vidimo! 


Nazaj