Fotografija je kombinacija opreme in fotografovih spretnosti ter izkušnje. Z rešitvami, ki temeljijo na umetni inteligenci pa najnovejša pametna telefona Huawei P20 in P20 Pro omogočata, de se uporabnik osredotoči le na svojo domišljijo.

Hitrost razvoja fotoaparatov na pametnih telefonih je nadvse impresivna. Vendar pa bližje kot smo popolnosti, težje je znatno izboljšati kakovost zajetih fotografij. Huawei je edini proizvajalec, ki je prejšnjemu modelu dodal večje število novih tehnologij.

Glavni fokus pri novih modelih P20 in P20 Pro, je bil usmerjen na odlično kamero, podprto z umetno inteligenco. Nova trojna kamera ima vgrajeno tipalo, ki je večje kot pri konkurenci, svetle Summlux objektive, umirjanje slike s pomočjo umetne inteligence ter 5× hibridno povečavo. Rezultat so resnično izjemne fotografije, ki so občutno boljše kot pri neposredno konkurenčnih izdelkih. Huawei P20 Pro odpira novo poglavje mobilne fotografije.

Prednosti umetne inteligence
Pri snovanju nove serije pametnih telefonov je dal Huawei poudarek na najboljše komponente in na podporo uporabnika z umetno inteligenco. To je tudi glavna prednost pametnih telefonov Huawei – ne le v primerjavi s konkurenčnimi rešitvami, ampak tudi v primerjavi s klasičnimi fotoaparati.

S pomočjo umetne inteligence aplikacija za kamero na P20 in P20 Pro samodejno prepozna 19 različnih scen. Med njimi so živali (psi, mačke), sončni zahod, ognjemet, hrana ter tudi besedilo in dokumenti, ki jih “poskenirate” s pametnim telefonom. Običajno le profesionalni fotografi znajo v trenutku oceniti katere nastavitve je potrebno uporabiti glede na sceno in osvetlitev. S pomočjo umetne inteligence imajo vsi na voljo izkušenega asistenta na svoji napravi. Sedaj vaše fotografije ne bodo nič drugačne, kot tiste, ki jih zajemajo profesionalci.

Odlična tipala
Senzor znotraj pametnega telefona Huawei P20 Pro zajema fotografije v ločljivosti 40 MP in se ponaša z največjo fizično dimenzijo na trgu. Poleg tega, če izberete zajemanje 10 MP velikih fotografij, bo telefon združil 4 sosednje slikovne pike v eno. V tem primeru je velikost posamezne pike na senzorju enaka 2 μm – mnogo več kot na kateremkoli konkurenčnem pametnem telefonu. Večja kot je slikovna pika na senzorju, več svetlobe prejme in ravno svetloba je najbolj pomemben dejavnik v fotografiji. V praksi to pomeni, da je kakovost zajete fotografije večja s pomočjo večjih slikovnih pik – tudi v slabih svetlobnih pogojih.

Večje tipalo prav tako omogoča rabo višjih vrednosti ISO, kar pomeni manj stresenih fotografij. Kombinacija podatkov s 40 MP in 20 MP velikih tipal vam omogoča doseganje neverjetne vrednosti ISO vse do 102.400. Huawei P20 Pro tako ponuja najvišjo občutljivost ISO na trgu pametnih telefonov in je daleč pred konkurenco.

Izjemno svetli objektivi
Pred tipali se nahajajo objektivi, ki skrbijo tako za ostrino slike kot tudi količino svetlobe, ki jo spustijo na samo tipalo. Huawei še vedno sodeluje z Leico – ikoničnim izdelovalcem optike za najboljše fotoaparate. Huawei P20 Pro je opremljen s tremi zelo svetlimi objektivi – med drugim tudi z dvema Summilux objektivoma. Velika zaslonka ponuja veliko prednosti. Bližnje fotografije, kot so portreti, imajo lepo zamegljeno ozadje (učinek bokeh), kar še dodatno poudari subjekt. Več svetlobe omogoča krajše čase zaklopa in odstrani tveganje za stresene fotografije. Ta tehnološka popolnost je največja prednost serije P20.

Največja povečava prvič tudi na pametnem telefonu
Če je eno področje, kjer imajo klasični fotoaparati še nekaj prednosti pred pametnimi telefoni, je to optična povečava. Proizvajalci pametnih telefonov so si dolgo prizadevali najti inovacijo, ki bi rešila ta problem. Do danes objektivi na pametnih telefonih niso presegali 2× povečave. Huawei pa sedaj dviguje prečko s predstavitvijo 5× hibridne povečave. Nova revolucionarna funkcija še vedno reproducira vse podrobnosti in ohranja čistost majhnih elementov, kot je majhno besedilo ali detajli na objektu. To, na primer, omogoča zajemanje majhnih podrobnosti lepe arhitekture. Sedaj bodo tudi najbolj oddaljeni predmeti čudovito izrisani na fotografiji, ki ste jo zajeli s pametnim telefonom.

Odlično umirjanje slike med snemanjem
Umirjanje slike je izredno pomembno pri kakovosti video posnetkov. Tudi najvišja ločljivost in zajem podrobnosti ni dovolj, če je posnetek stresen. Zato je Huawei opremil svojega paradnega konja, P20 Pro, z izjemnim umirjanjem, ki mu podporo daje umetna inteligenca. Ta omogoča, da posnamete video brez stojala in dobite povsem stabilno sliko, ki se mirno kosa s posnetki, ki jih omogočajo profesionalni dodatki za snemanje filmov. Huawei vam daje svobodo, da snemate filme in zajemate fotografije v vseh pogojih – brez stojal in stabilizatorjev. Vse kar potrebujete v žepu je najnaprednejši Huawei P20 Pro.

Več informacij