Selfiji so postali ključni del sodobnega življenjskega sloga. Zaradi tega ni nenavadno, da je samoportret postal vse bolj pomemben za lastnike pametnih telefonov. Poleg vse večje ločljivosti prednjih fotoaparatov, postaja vse bolj pomembna tudi programska oprema – skupaj z algoritmi za lepotni način ter obogateno resničnost. Vse to je dobesedno na dosegu vaše roke – če je v vaši roki Huawei P20 Lite.

Potrebe navdušencev nad samoportreti so bile vedno pomembne za Huawei. Medtem, ko drugi proizvajalci pogosto zanemarjajo prednje kamere – slaba tipala na prednji strani najdete tudi na paradnih konjih – ima Huawei P20 Lite prednjo kamero, ki zajema fotografije v velikosti 16 MP z lepotnimi filtri ter učinki obogatene resničnosti.

Prednja kamera je tako pomembna kot zadnja
Huawei dokazuje, da so časi, ko je bila zadnja kamera bolj pomembna od prednje, mimo. Prednja kamera na P20 Lite ni v nobenem pogledu slabša od zadnje. Uporabniki lahko izkoristijo 16 MP veliko tipalo ter svetel objektiv z zaslonko f/2.0. Selfiji, ki jih zajamete s tem telefonom prinašajo brezkompromisno kakovost in jih ni mogoče ločiti od slik, zajetih z glavno kamero. Zahvala za to gre tudi 1.0 μm velikim slikovnim pikam na tipalu.

Prednja kamera olajša zajemanje selfijev s pomočjo 78° vidnega kota ter 27mm goriščne razdalje. Tako bo uporabnik v kadru, brez poseganja po selfie sticku. Vendar pa je to zgolj začetek. S posebnim panoramskim načinom zajema selfijev boste lahko zajemali slike skupaj s prijatelji. Huawei P20 Lite bo za vas samodejno združil tri fotografije. Ti “širokokotni” selfiji bodo gotovo hit na družbenih omrežjih.

Poudarite lepoto
Vsi, ki ste bili kdaj del profesionalnega fotografiranja veste, da fotografa vedno spremlja dobra vizažistka oz. vizažist. Prav ličila so tista, ki poudarijo lepoto modela in skrijejo nepopolnosti. Če vam uporaba selfie načina omogoča dobro fotografijo brez fotografa, vam z lepotnim načinom ne bo potrebna niti vizažistka. Huawei P20 Lite jih nadomesti s samodejnim lepotnim načinom za obraz. Napredni algoritmi so bili zasnovani, da poudarijo naravno lepoto. Posvetlijo kožo, skrijejo male nepopolnosti in hkrati obdržijo podrobnosti ter naravne kožne tone. Poleg tega lahko določite stopnjo lepotnega načina s pomočjo deset stopenjskega drsnika. Nadzor nad delovanjem algoritma ostaja pod vašim nadzorom.

Seveda pa lahko uporabite tudi način bokeh za zamegljeno ozadje okoli subjektov. Način simulira učinek zamegljenega ozadja, ki ga je bilo pred tem mogoče doseči le z uporabo profesionalnega fotoaparata s svetlim objektivom. Tako selfiji ne bodo zgledali, kot da ste jih zajeli s telefonom, ampak kot da ste jih zajeli z dragim DSLR fotoaparatom.

Najboljša kakovost tudi v nenavadnih svetlobnih pogojih

Huawei se zaveda, da svetloba igra ključno vlogo v fotografiji. Kdorkoli je kdaj poskusil zajeti selfie s telefonom v bolj težkih svetlobnih pogojih ve, da rezultati niso vedno zadovoljivi. Zato ima Huawei P20 Lite tehnologijo uravnoteženja svetlobe za zajem selfijev. Tudi v slabi svetlobi so kožni toni naravni, medtem ko šum ne bo uničil posnetka. Ko postane res temno pa bo Huawei P20 Lite posvetlil obraz s pomočjo zaslona, ki bo zažarel s toplimi toni. Tako bo tudi selfi, zajet ponoči ali v temni sobi, izgledal krasno. S P20 Lite boste zajemali selfije na krajih, kjer prej ne bi niti pomislili, da bi segli po telefonu.

Zabava z obogateno resničnostjo
Pametni selfie asistent vam omogoča napredne učinke navidezne resničnosti v načinu samoportreta. Uporabniki P20 Lite lahko izkoristijo 16 novih mask in dodatkov, ki so samodejno nanešeni na obraz med zajemanjem selfija. Vsak od njih se premika skupaj z vašo glavo, kot bi ga res nosili.

Poleg tega lahko uporabite kateregakoli od 14 tipov ozadij in popolnoma zamenjate vse, kar se nahaja za subjektom. Na ta način boste lahko zajemali odlične selfije tudi, ko okolica ni tako privlačna ali pa ne želite razkriti, kje se nahajate. Posebni učinki lahko posnemajo potovanje po vesolju ali pa spremenijo fotografijo v skico. Zbudite svojo ustvarjalnost in presenetite prijatelje z načinom obogatene resničnosti, ki je vgrajena v kamero na Huawei P20 Lite.

Več informacij