Vgrajeni procesor Intel Centrino je Intel-ov najnovejši procesor, namenjen prenosnikom. Procesor in sistemski nabor sta posebej optimizirana za prenosnike in vključujeta poleg podpore brezžičnim omrežjem tudi inteligentno porazdeljevanje energije, ki daje prednost tistim delom procesorja, ki so trenutno zares v uporabi. Vključene napredne tehnike predvidevanja procesorskih ukazov in podpora drugi generaciji aplikacijskih razširitev SIMD poskrbita za hitrejše delovanje aplikacij, učinkovita poraba energije in minimalno trošenje pa skupaj z vgrajeno tehnologijo SpeedStep, ki sproti prilagaja hitrost procesorja in s tem porabo energije trenutno aktivnim aplikacijam, poskrbita za do 70-odstotno daljše baterijsko delo prenosnikov v primerjavi s prenosniki, opremljeni s starejšimi procesorji Pentium4-M iste hitrosti.

Gericomove družini prenosnikov s procesorjem Centrino sta Hollywood, multimedijski prenosnik s 15.2-palčnim zaslonom širokega formata, in Overdose Radeon MC, ki vključuje vrhunsko grafično kartico kartica MOBILITY™ RADEON™ 9600, ki z modulom za kodiranje in dekodiranje videa MPEG-2 omogoča uporabnikom vrhunsko grafično zmogljivost in kakovostno predavanje DVD-jev.

Prodaja prenosnikov pri podjetju Gericom predstavlja kar 92 odstotkov prometa, ki se je v zadnjem letu povečal za 49 odstotkov. Najbolj je prisoten na nemškem trgu, kjer se redno uvršča med prve tri dobavitelje prenosnih računalnikov, poleg Slovenije pa prodaja svoje prenosnike še v 48 državah po vsem svetu. Gericom je s svojimi izdelki, kot so Plasma-TC, LCD-TV ter podatkovni in video projektorji, pripravljen tudi na pričakovan eksploziven porast zanimanja za domačo zabavo (Home Entertainment), kjer si prav tako želijo vzpostaviti podobno vodilno vlogo, kot so jo že dosegli s prenosniki. To potrjujejo tudi prve poskusne prodaje teh izdelkov.


Nazaj