"Na naprednih tržiščih kot je nemško, smo priča novostim v rabi mobilnih naprav, ki slonijo na neprestanem razvoju rešitev za poslovno rabo ter večpredstavnosti za končne uporabnike," je dejal Jorma Ollila na novinarski konferenci korporacije T-Mobile. "Pristop 'tm3', ki ga je T-Mobile predstavil danes, je odličen primer inovativnih, k uporabniku usmerjenih rešitev večpredstavnostnih rešitev."

"Nokia 6600 je v Nemčiji dosegla velik uspeh. Pokazala se je potreba po kakovostnih napravah za fotografiranje. Na CeBIT-u včeraj predstavljeni pametni telefon Nokia 7610, z visoko ločljivostjo digitalne kamere, ustreza potrebam poslovnih uporabnikov, ki sledijo tudi modnim trendom."

Mobilno komuniciranje se bo čez pet let precej razlikovalo od današnjega. Upoštevanje uporabnikovih potreb je ključ do uspeha. "'Mobilno življenje' je namenjeno ljudem, mobilne storitve pa izboljšanju kvalitete našega življenja," meni Ollila. "Mobilna telefonija tretje generacije (3G) omogoča napredne storitve. Potrošniki jih bodo občutili kot izboljšano funkcionalnost njihovih mobilnih telefonov, nove vznemirljive storitve v ponudbi operaterjev ter kakovostnejšo uporabniško izkušnjo."

Tretja generacija je postala realnost. Komercialna omrežja se v številnih evropskih državah že uporabljajo. Nokia pričakuje, da bo do konca letošnjega leta za končne potrošnike delovalo kar 50 omrežij tretje generacije. Nokia 3G terminali so prodani že v 50 držav po vsem svetu. "Še v letošnjem letu bo na tržišču precej novih storitev in naprav, ki bodo ljudem dodatno izboljšala kvaliteto njihovih življenj," je zaključil Ollila.

Pekka Ala-Pietilä je v govoru na ICT World Forumu poudaril, da hitro razvijajoča se digitalna konvergenca vodi industrijo mobilne telefonije v novo razvojno fazo. "Zavezani smo, da prednosti digitalne konvergence nudimo potrošnikom; širimo mobilnost v nove dimenzije, kot so podobe, glasba, mediji in igre ter jo tudi integriramo v delovno okolje."

Glasovna komunikacija ima še vedno pomembno vlogo. Ala-Pietilä je izpostavil vizijo korporacije Nokia, ki do leta 2008 predvideva dve milijardi uporabnikov. "Za večino prebivalstva bo mobilni telefon prva in edina oblika komuniciranja."

Ala-Pietilä je še poudaril, da prihodnost razvoja mobilne industrije temelji na partnerskih odnosih. "Naklonjenost potrošnikov pridobivamo s storitvami, ki bogatijo njihova življenja ter jim komuniciranje omogočajo v različnih sferah njihovega življenja. Za zaščito in razvojno moč ekosistema mobilne telefonije pa moramo ustvariti okolje, ki temelji na odprtih standardih in platformah. Nenazadnje, prizadevati si moramo za poslovni model, v katerem smo vsi zmagovalci, in ki vsem akterjem nudi priložnosti za pospeševanje inovacij."

Nokia je na CeBIT-u predstavila mobilni telefon Nokia 7610, prvi pametni telefon z visoko ločljivostjo vizualnih postnetkov, ter paleto inovativnih rešitev za shranjevanje in ogledovanje digitalnih fotografij. Finska korporacija je naznanila tudi prihod prve mobilne igre za večje število hkratnih igralcev, Pocket Kingdom: Own The World. Poveže se lahko več tisoč igralcev po vsem svetu, ki drug proti drugemu tekmujejo v virtualnem svetu N-Gage Arene.