Družba Samsung Electronics je uradno izdala Samsung Internet 17.0[1], nadgradnjo, ki v brskalnik prinaša funkcije zasebnosti in varnosti, osredotočene na uporabnika. Najnovejša različica vključuje pametno preprečevanje sledenja in prednostni HTTPS dostop, ki sta nastavljena kot privzeta, z novimi načini spletnega preverjanja pristnosti. Izboljšana je tudi splošna uporabniška izkušnja z zavihki, ki jih je mogoče povleči in spustiti ter z dodatnimi možnostmi jezikovnega prevajanja, ki služijo izpolnitvi najrazličnejših potreb uporabnikov.

»Z vsako novo generacijo interneta Samsung smo se zavezali, da bomo ustvarili vrhunsko izkušnjo brskanja, ki nikoli ne bo ogrožala zasebnosti ali varnosti. Samsung Internet 17.0 je rezultat dolgoletnih raziskav, ki so nam omogočile, da smo vsem uporabnikom Galaxy naprav v roke dali najzmogljivejšo in najbolj zaščiteno izkušnjo brskanja doslej,« je dejala Heejin Chung, vodja skupine za raziskave in razvoj spleta v oddelku Mobile eXperience Business pri družbi Samsung Electronics.

Privzeta zasebnost
Samsung Internet 17.0 izboljšuje funkcijo pametnega preprečevanja sledenja z umetno inteligenco, ki je zdaj privzeto vklopljena[2]. Ta funkcija bo pomagala blokirati tretje strani, ki poskušajo slediti osebnim podatkom uporabnikov, uporabniki pa lahko pri vnosu URL-ja v Samsung Internet 17.0 privzeto izberejo varnejšo nastavitev HTTPS.

Hiter in enostaven dostop do dejavnosti zasebnosti
Samsung Internet 17.0 uporabnikom omogoča celovit pregled nad tem, kako brskalnik Samsung varuje njihovo spletno izkušnjo. S storitvijo Samsung Internet 17.0 je prek strani za hitri dostop na voljo vizualni posnetek uporabniške nadzorne plošče zasebnosti. Ta ponuja podroben zapis tedenskih dejavnosti in nastavitev, ki jih je mogoče prilagoditi uporabnikovim željam glede zasebnosti. Samsung Internet 17.0 omogoča tudi uporabo zunanjih varnostnih ključev ali varnostnih ključev v napravi kot alternativo dvostopenjskemu preverjanju pristnosti na podlagi sporočil SMS ali aplikacij.

Gladka in zmogljivejša uporabniška izkušnja
Najnovejša posodobitev brskalnika Samsung vključuje več izboljšav splošne uporabniške izkušnje, vključno z možnostjo vlečenja in spuščanja zavihkov v skupine zavihkov po meri. Tako sta navigacija in organizacija bolj gladka in hitrejša. 

Samsung Internet 17.0 bo prinesel tudi izboljšano izkušnjo iskanja po zaznamkih, zgodovini in shranjenih straneh. Brskalnik prepozna pogoste uporabnikove tipkarske napake in lahko na podlagi zaznamkov in shranjenih strani obdela ujemajoče se poizvedbe na podlagi besed, da bi našel besedne zveze ali stavke iz zbirke podatkov. Fonetično ujemanje omogoča tudi iskanje določenih izrazov glede na njihov zvok, možnosti prevajanja pa so bile okrepljene z dodatkom petih jezikov, tako da jih je skupaj 26[1].

[1] Podprti jeziki vključujejo: Arabščina, bolgarščina, angleščina, češčina, hrvaščina, francoščina, indonezijščina, italijanščina, japonščina, korejščina, kitajščina, poljščina, portugalščina, romunščina, ruščina, srbščina, madžarščina, nemščina, nizozemščina in turščina, z dodatkom petih jezikov: danščina, finščina, norveščina, švedščina in vietnamščina.
[1] Razpoložljivost in časovna razporeditev se lahko razlikujeta glede na trg in prevoznika. Uporabniki brskalnika Samsung Internet Browser bodo obvestila o posodobitvi prejeli v Google Play ali Galaxy Store.
[2] Pametno preprečevanje sledenja je privzeto na voljo v naslednjih državah in/ali regijah (od 4. maja): Alandski otoki, Albanija, Andora, Avstrija, Belgija, Bosna, Bolgarija, Ciper, Češka, Danska, Estonija, Ferski otoki, Finska, Francija, Gibraltar, Grčija, Grenlandija, Hercegovina, Hrvaška, Islandija, Irska, Italija, Latvija, Liechtenstein, Litva, Madžarska, Nemčija, Finska, Luksemburg, Makedonija, Malta, Monako, Črna gora, Montserrat, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, San Marino, Srbija, Slovaška, Slovenija, Južna Koreja, Španija, Svalbard in otoki Jana Mayena, Švedska, Švica, Združeno kraljestvo, Združene države Amerike, Vatikan.


Nazaj