New York, ZDA - 14. avgust 2019 - Samsung Electronics je predstavil naslednji korak v svojem dolgoročnem strateškem partnerstvu z Microsoftom, katerega namen je zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo na različnih napravah, aplikacijah in pri različnih storitvah. Z ekskluzivno Microsoftovo integracijo v novi Galaxy Note10 bodo uporabniki lahko enostavno preklapljali med pametnim telefonom in osebnim računalnikom, z Galaxy Book S pa na tržišče prihaja popolnoma prenovljena izkušnja mobilnega računalništva z neokrnjeno mobilnostjo in zmogljivostjo nove generacije. Partnerstvo, pri katerem do izraza pridejo najboljše lastnosti platform Galaxy in Windows, se bo širilo še naprej, saj Samsung in Microsoft za zagotavljanje bogate in dodelane mobilne izkušnje v času tehnologije 5G uspešno izkoriščata računalništvo v oblaku in napredno inteligenco.

»Menimo, da je mobilna industrija na pragu spremembe, saj bodo intuitivne, povezane in nenehne izkušnje, ki nas spremljajo povsod, nadomestile posamezne naprave,« je povedal DJ Koh, predsednik in izvršni direktor poslovanja IT in mobilnih komunikacij pri Samsung Electronics. »Odprto sodelovanje, na primer naše partnerstvo z Microsoftom, ki je vodilno v panogi, je ključno pri uvajanju nove generacije mobilnih izkušenj. Nove tehnologije, kot je 5G, postajajo del naših življenj, z našim partnerstvom pa bomo ljudem pomagali živeti bolj tekoča, prilagodljiva življenja.«

»Microsoft in Samsung si delita dolgo zgodovino inovacij in sodelovanja, današnje novice pa so korak naprej v našem partnerstvu,« je dejal Satya Nadella, izvršni direktor Microsofta. »Želimo si, da bi ljudem pomagali postati produktivnejši, na katerikoli napravi, kjerkoli. Če naše pametne izkušnje združimo z novimi Samsungovimi zmogljivimi napravami, lahko to tudi uresničimo.«

Predstavljamo brezhibno produktivnost na različnih napravah
Uporabniki živijo in delajo z več napravami, zato je potreba po boljši in enostavnejši povezljivosti očitna. Trenutna izkušnja pri uporabi več naprav hkrati je razdrobljena – uporabniki morajo prekiniti svoje delo na osebnem računalniku, če želijo pogledati na svoj telefon in si preko aplikacije poslati fotografije, videoposnetke ali datoteke na svoj računalnik. Želijo si svet, v katerem se njihova vsebina samodejno sinhronizira, da lahko projekt začnejo na enem kraju in eni napravi in ga nadaljujejo nekje drugje, brez kakršnih koli motenj.

Ker večino delovne sile sestavljajo uporabniki, ki prednost dajejo mobilnim platformam, se bo povpraševanje po brezhibni povezljivosti samo še povečevalo. Po navedbah podjetja CCS Insight, pri katerem se ukvarjajo s statističnimi analizami[1], 42 % zaposlenih na mobilnih napravah dela več kot tri ure na dan. Pri zaposlenih, ki so milenijci, je odstotek še višji, in sicer 51 %. Zaradi tega partnerstva bodo lahko imeli uporabniki enotno izkušnjo na različnih napravah, ne glede na to, kje se bodo nahajali.

Samsung in Microsoft z novim Samsung Galaxy Book S prinašata izkušnjo nenehne povezanosti in prednosti pametnega telefona na prenosni računalnik ter tako premoščata vrzel med mobilnostjo in zmogljivostjo. Galaxy Book S ima vgrajeno povezljivost LTE in izjemno močno baterijo, prav tako pa je povsem tanek in lahek, tako da je izkušnja prenosnega računalništva z njim resnično povsem nova.

Temelji trdnega, uspešnega odnosa
Samsung in Microsoft sta v dolgoletnem partnerstvu, s katerim želita računalništvo narediti bolj produktivno in zmogljivo. Začenši z Galaxy Note10 bodo Microsoftove najbolj priljubljene rešitve za produktivnost na pametnih telefonih brezhibno vključene v izdelke in storitve linije Galaxy:

Izboljšana izkušnja v Outlooku: Outlook, ki je izbrana rešitev za mobilno e-pošto in koledar na več kot 100 milijonih naprav, uporabniki uporabljajo za povezovanje, organiziranje in druga opravila. V Outlooku, torej v eni aplikaciji, je e-pošta združena s koledarjem[2], stiki in datotekami – z njim lahko prihranite čas in se osredotočite na tisto, kar je res pomembno. Na napravi Galaxy Note10 je aplikacija Outlook optimizirana in integrirana, tako da je vaša službena in osebna komunikacija še boljša, bolje pa si lahko razporedite tudi svoj čas. Če uporabniki napravi Galaxy Note10 približajo izboljšano pisalo S, lahko vidijo predoglede e-pošte, dogodkov na koledarju in stikov.

Shranjevanje v oblaku OneDrive: Od jeseni dalje se bo galerija posnetkov Samsung lahko samodejno sinhronizirala s storitvami Microsoft OneDrive. Uporabniki bodo tako do svojih fotografij in videoposnetkov lahko dostopali prek vseh svojih naprav[3], hkrati pa jim ne bo treba skrbeti glede varnostnih kopij.

Brezhibno preklapljanje med osebnim računalnikom in mobilnim telefonom: Povezava do operacijskega sistema Windows je vključena v nadzorno ploščo za hitri dostop na napravi Galaxy Note10, zato je pošiljanje sporočil, upravljanje z obvestili, sinhroniziranje fotografij in zrcaljenje telefona[4] na osebnem računalniku[5] preprosto in priročno. Z neprekinjenostjo storitev bodo lahko uporabniki naredili ključno povezavo z vsakim računalnikom z operacijskim sistemom Windows 10 ter si tako prihranili čas in trud fizičnega povezovanja naprave Galaxy Note10[6] in osebnega računalnika.

Najboljša produktivnost za podjetja v panogi
Z Galaxy Note10 se Samsung in Microsoft zavezujeta, da bosta podjetjem omogočila še večjo produktivnost. S tem partnerstvom bodo imeli podjetniški uporabniki še izboljšan oddaljeni dostop do svojih pripomočkov za delo, vključno s celotnim naborom aplikacij Office.

Zaveza k stalnemu sodelovanju
Podjetje Samsung verjame, da bo odprt in skupen pristop postavil nov standard za pomembne novosti, pri katerih je prednost na kakovosti, varnosti in izkušnjah. Ta pristop je ključnega pomena pri odpravljanju tehnoloških ovir in ustvarjanju priložnosti za potrošnike. Samsung to prepričanje dosledno dokazuje z dolgo zgodovino odprtega sodelovanja z drugimi vodilnimi v panogi. V prihodnjih letih, z napredovanjem računalništva v oblaku, napredne inteligence in hitrosti omrežij, bo partnerstvo med podjetjema Samsung in Microsoft postalo še pomembnejše. Podjetji bosta skupaj razvijala nove tehnologije in uvajala inovacije, s katerimi bosta preoblikovala način dela uporabnikov.

[1] »CSS Insight: Employee Workplace Technology Survey, 2019« (www.ccsinsight.com)
[2] V nadaljevanju leta 2019 pričakujemo tudi popolno integracijo z dvosmerno sinhronizacijo koledarja Outlook in Samsungove aplikacije za koledar.
[3] Datoteke OneDrive so na voljo za uporabo brez povezave. V nasprotnem primeru je potreben dostop do interneta. Nekatere storitve so lahko plačljive.
[4] Za zrcaljenje zaslona telefona je potreben računalnik z operacijskim sistemom Windows 10, ki ima posodobitev iz maja 2019 (1903). Galaxy Note10 in računalnik morata biti povezana na isto omrežje Wi-Fi.
[5] Uporabniki morajo mobilni telefon s svojim osebnim računalnikom povezati preko povezave »Povezava z Windows« na mobilnem telefonu (kjer je na voljo) ali pa prek aplikacije »Vaš telefon« na svojem računalniku. Aplikacija »Vaš telefon« je prednameščena na osebnih računalnikih s posodobitvijo sistema Windows z dne 10. oktober 2018 ali novejšo, mogoče pa jo je naložiti za posodobitve sistema Windows z dne 10. april 2018 ali novejše. Zahteve: Microsoftov račun in telefon Android 7.0+
[6] Za različico 1803 Windows 10 ali novejše različice in Android 7.0 (Nougat) ali novejše različice


Nazaj