Ljubljana, 30. maj 2018 – Kako inteligentna podjetja izzive digitalne ekonomije pretvarjajo v konkurenčno prednost? Odgovore ponuja osrednji poslovni dogodek o tehnologiji in inovacijah SAP NOW. V torek, 12. junija 2018, bo na Brdu pri Kranju povezal vrhunske govorce, tehnološke strokovnjake ter več kot 700 domačih in tujih podjetnikov.

V središču bodo izvršni direktor revije Wired Jeremy White, nemška filozofinja in strateginja za osebno znamčenje Natalia Wiechowski ter Dirk Haeussermann, vodja zbirk podatkov in upravljanja podatkov, srednja in vzhodna Evropa SAP. Aktualne trende na področju digitalizacije poslovanja bodo dopolnili navdihujoči primeri inovativnih praks uspešnih domačih in tujih podjetij.

Pod okriljem osrednje teme - inteligentna podjetja, bo brezplačni strokovni dogodek o tehnoloških inovacijah SAP NOW Slovenija naslovil ključne izzive digitalne ekonomije, na katere se bomo morali odzvati vsi. Strojno učenje za podjetja namreč že postaja nova realnost; tehnologija 'blockchain' ima potencial, da preraste v internet vrednosti; internet stvari pa na novo definira vrednostne verige industrijskih poslovnih procesov. 

“Poslovni izzivi podjetij se v digitalni ekonomiji spreminjajo s svetlobno hitrostjo, zato je vsaka priložnost za spoznavanje inovativnih rešitev, ne glede na panogo, nova poslovna priložnost,” razlaga Gregor Potočar, direktor SAP SEE. “V čast mi je, da SAP NOW nadgrajuje tradicijo našega dosedanjega osrednjega poslovnega dogodka SAP Forum, ki z novo platformo povezuje izjemna imena iz sveta tehnologije ter uspešna podjetja, ki z inteligentnimi rešitvami gradijo poslovne zgodbe prihodnosti že danes.”

Vzpon umetne inteligence
Osrednji gost dogodka bo Jeremy White, tehnološki strokovnjak in izvršni urednik priznane revije Wired. Za eno najvplivnejših revij s področja tehnologije in trendov pokriva najnovejše tehnološke inovacije in tehnologije prihodnosti, velikim korporacijam in vodilnim podjetjem pa svetuje glede uporabe najnovejših tehnologij pri njihovih inovacijah, predvsem v smislu uporabniške izkušnje in vmesnikov. “Umetna inteligenca spreminja poslovni svet v vseh panogah. To ni temačen in nevaren novi svet. To je upanje in navdih za nove priložnosti,” je iztočnica njegovega predavanja o vzponu umetne inteligence.

Izkoriščanje digitalnega marketinga in novih kanalov komuniciranja
Uspeh inteligentnih podjetij ni samo v njihovi tehnološki izjemnosti in inovativnosti, temveč tudi v edinstvenih zgodbah. O tem bo spregovorila dr. Natalia Wiechowski, nemška filozofinja in nagrajena strateginja za osebno znamčenje. Dotaknila se bo ene najbolj aktualnih tem – potenciala digitalnega marketinga in novih kanalov komuniciranja, ki v medorganizacijski ekonomiji deluje drugače kot pri prodaji končnim kupcem. “Pomen osebnega znamčenja ni v tem, da govorimo o sebi, temveč da navdihujemo druge, da jim kažemo priložnosti in smo jim vzgled,” poudarja razliko med osebnim znamčenjem in samopromocijo Natalia Wiechowski.

Avtomatizacija upravljanja podatkov
Dirk Haeussermann, vodja zbirk podatkov in upravljanja podatkov, za področje srednje in vzhodne Evrope v podjetju SAP, velja za vodilno ime na področju poslovnih tehnologij. Z inovativnimi rešitvami za upravljanje podatkov in procesov v različnih industrijah in na različnih trgih že več kot dve desetletji oblikuje razvoj inteligentnih podjetij po vsem svetu. Njegov nastop na dogodku SAP NOW prinaša izjemno bogat vpogled v delovanje vodilnih podjetij, ki izkoriščajo inteligentne tehnološke rešitve na vseh ravneh poslovanja.

Celoten program SAP NOW Slovenija si lahko ogledate tukaj.

Več informacij