Ljubljana, 15. september 2021 – HoT, HOFER Telekom, je omogočil dostop do svojih storitev tudi poslovnim uporabnikom. Ob tem je ob nespremenjenih cenah znova povečal količine prenosa podatkov v paketih, s čimer sledi potrebam svojih uporabnikov.

Povečane količine prenosa podatkov
Od vstopa na trg maja 2017 se je vključena količina prenosa podatkov v paketu HoT MINI povečala za 5-krat (z 1 GB na 5 GB), v paketu HoT MAXI za 3-krat (z 20 GB na 60 GB) in v paketu HoT EXTRA za 2-krat (s 50 GB na 100 GB). Paket HoT EXTRA so še dodatno izboljšali s povečanjem hitrosti prenosa podatkov na do 150/50 MBit/s in 50 minutami za klice iz Slovenije v države EU.

HoT še naprej raste, saj ima že okrog 115.000 uporabnikov, s čimer se približuje 5-odstotnemu tržnemu deležu. Kot je pokazala raziskava*, ki je bila izvedena med uporabniki vseh slovenskih mobilnih operaterjev, le-ti najboljšo ceno na trgu pripisujejo HoT-u. Rezultati omenjene raziskave so pokazali še, da kar 96 % uporabnikov storitev HoT ne želi zamenjati operaterja, kar 94 % uporabnikov pa bi HoT priporočilo svojim prijateljem.

Odslej tudi za poslovne uporabnike
»Rast in dobro poslovanje nam omogočata nove investicije, ki smo jih usmerili v nadgradnjo naše uporabniške platforme in podpore za potrebe poslovnih uporabnikov,« pravi direktorica mobilnega operaterja HoT, Eva Aljančič. »Ocenili smo, da je na trgu dovolj povpraševanja po naših storitvah tudi med poslovnimi uporabniki. Naša ponudba še posebej odgovarja vsem, ki sledijo modelom vitkega in agilnega poslovanja, saj pri nas lahko vsak mesec brezplačno menjajo pakete in preprosto prilagajajo število uporabnikov. Ob tem se jim ni treba ukvarjati s tem, ali je nek paket še vedno ugoden, saj cen paketov ne spreminjamo, vse izboljšave v paketih pa se samodejno vključijo za vse, tudi obstoječe uporabnike. Poslovnim uporabnikom torej lahko ponudimo tako prihranke pri stroških kot tudi pri času, ki ga porabijo za urejanje administracije pri uporabi storitev mobilnih telekomunikacij.«

Pri HoT-u zagotavljajo, da bodo še naprej spoštovali zaveze, ki so jim zvesti že vse od začetka:
- brez višanja cen paketov,
- poštena in pregledna ponudba,
- preprosta uporaba,
- celovito upravljanje prek digitalnih kanalov,
- brez vezave,
- brez skritih stroškov,
- preprosto in brezplačno preklapljanje med paketi,
- najboljše razmerje med ceno in prenosom podatkov,
- izboljšave paketov veljajo za vse uporabnike in se obstoječim uporabnikom vključijo samodejno,
- odlična podpora uporabnikom, saj je odzivni čas v HoT-ovem klicnem centru izjemno kratek in v povprečju  znaša manj kot 20 sekund.

Še več informacij najdete v priponki.

*Raziskavo je novembra 2020 izvedlo podjetje Aragon med uporabniki vseh slovenskih mobilnih operaterjev na vzorcu 633 in uporabniki HoT-a na vzorcu 727.


Nazaj