TALE UP aplikacija ustvarja zgodbe za vas, odkriva objekte okoli vas in vam omogoča najučinkovitejšo izkušnjo okolice. Aplikacija ustvarja zgodbe v Sloveniji. Aplikacija je v angleškem jeziku.

SPOZNAJ APLIKACIJO
- poiščite zanimive lokacije v vaši bližini, odkrivajte objekte ali zgodbe za njimi
- puščica nakazuje vašo lokacijo in usmerjenost vaše naprave. Ob spremembi usmerjenosti naprave, bo le-ta potrebovala nekaj sekund, da se usmeri v pravo smer
- gumb vas popelje v okolje obogatene resničnosti, ki ponuja zgodbe za AR+ oznako
- poiščite AR+ lokacijo in si poglejte katere zgodbe skrivajo
- glasbene note označujejo vsebino z zvokom ali govorom. Počakajte, da se le-ta prične
- na zemljevidu poiščite oznako za popust (%), ki vam omogoča 5% popust pri vašem nakupu. Znak se nahaja pod zavihkom partnerji, kjer lahko nanj kliknete, v novem oknu se bo pojavil kupon s katerim pridobite 5% popusta na vaš nakup
- zavihek s TaleUp partnerji, nekateri izmed njih ponujajo 5% popust na vaš nakup. Kliknite na znak % in ga pokažite na blagajni.
- gumb za izhod ponuja možnost, da zapustite lokacijo, ampak v kolikor niste od lokacije oddaljeni vsaj 25 metrov, jo bo aplikacija še vedno zaznavala
- ustvarite sliko izbrane lokacije ali prosite prijatelja, da vas slika skupaj z objektom na izbrani lokaciji ter tako shranite vaše spomine
- seznam naprav, ki so podprte za uporabo aplikacije, lokacijskega dela. Če je vaš telefon na seznamu, lahko aplikacijo v celoti uporabljate, v kolikor je ni, je mogoče, da je ne boste mogli uporabljati v celoti

KAKO UPORABLJATI APLIKACIJO?

Odkrivajte lokacije
Na zemljevidu poiščite objekte z oznako lokacije. Sledite puščici na zemljevidu, ki vas bo popeljala do želene lokacije. Na lokaciji se bo pojavilo novo okno (z napisom: You have arrived). Pritisnite na gumb, zatem usmerite vašo kamero proti tlom in počakajte, da naprava zazna tla. Ko so tla zaznana, premikajte svojo napravo levo in desno približno 10 sekund. Po 10 sekundah pritisnite na ekran vaše naprave, na belo mrežo, in objekt se bo prikazal pred vami. Uživajte v ogledu.

** objekt bo izginil po 25 metrih in aplikacija vas bo vrnila nazaj na zemljevid

Obogatene lokacije
Na zemljevidu poiščite AR+ oznako, puščica vas bo usmerila do izbrane lokacije z obogatenimi zgodbami, ki se skrivajo z njo. Na lokaciji se bo pojavilo novo okno (z napisom You have arrived to AR+ location), pritisnite na gumb in aplikacija vas bo usmerila v način obogatitve. Poiščite izdelke z AR+ oznako in pokazali vam bodo zgodbo, ki jo skrivajo. Usmerite svojo napravo proti površini in počakajte, da se vsebina prikaže. Nekatere AR+ lokacije vsebujejo tudi oznako %, in vse te lokacije vam ponujajo 5% popust na vaš nakup. Kar morate storiti je, da ko prispete na lokacijo, odprete zavihek s partnerji in poiščete lokacijo na kateri ste, pritisnete na % oznako in odprlo se bo novo okno s kuponom, ki ga morate pokazati na blagajni.

OMEJITVE
Tehnologija, ki jo uporabljate ima nekaj omejitev, včasih lokacija ne bo delovala pravilno. Predlagamo, da poiščete boljšo pozicijo za ogled, poskusite se premakniti za nekaj metrov. Aplikacija ne deluje v temi ali slabi svetlobi. Obogatena lokacija v temi ne bo delovala, saj telefon ne more zaznati tal. Obogatena zgodba ne bo delovala v temi ali slabi svetlobi, za delovanje lahko površino dodatno osvetlite.

Če je vaš telefon starejši od leta 2017, bi lahko deloval počasneje ali z napakami v prikazovanju. V kolikor je mogoče uporabite prenos podatkov, namesto brezžičnega omrežja. Navadno deluje bolje, obenem pa je povezava varnejša. Za prikazovanje vsebine morate vključiti lokacijo in internetno povezavo (prenos podatkov ali povezava na brezžično omrežje).

Aplikacija uporablja posebno tehnologijo za prikazovanje obogatenih lokacij (velja le za lokacijsko prikazovanje), zaradi česar aplikacija ni podprta na vseh napravah. Sledite povezavi spodaj in preverite ali je vaša naprava na seznamu podprtih naprav. Če je vaša naprava na seznamu, lahko aplikacijo uporabljate v celoti. Če vaša naprava ni na seznamu, to še ne pomeni, da aplikacije ne morete uporabljati, ampak je možnost, da bo delovala omejeno.

PODPRTE NAPRAVE
AR+ delujejo z vsemi pametnimi napravami, ki imajo vgrajeno kamero. Če je naprava starejše, lahko deluje nekoliko počasneje.

DOVOLJENJA
- Za uporabo aplikacije boste morali aplikaciji dovoliti, da dostopa do nekaterih registrov na vaši napravi (lokacija, galerija, itd.)
- Za uporabo aplikacije boste morali vklopiti internetno povezavo – prenos podatkov ali povezava na brezžično omrežje
- Za uporabo aplikacije boste morali vklopiti lokacijo
- Z uporabo aplikacije se strinjate, da boste enkrat mesečno prejeli obvestilo o novostih v aplikaciji – kot so nove lokacije, nova vsebina, novi popusti in več

KAKO NADGRADITI APLIKACIJO
Z novim letom, 1.1.2020, je Google Play trgovina prenehala s pošiljanjem avtomatskih obvestil, ko se je aplikacija nadgradila. Tako, da je ta postopek potrebno storiti ročno. In z uporabo TaleUp aplikacije se strinjate s prejemanjem obvestil enkrat mesečno. Nova vsebina in informacije bodo delovale le, če boste nadgradili aplikacijo.

KONTAKT
V kolikor bi imeli vprašanja, predloge, ideje ali bi želeli sodelovati v aplikaciji TaleUp nad kontaktirajte na spletni naslov. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času. Naložite si aplikacijo TUKAJ.

Več informacij


Nazaj