Sony in Netflix predstavljata način Netflix Calibrated Mode za Sonyjeve televizorje BRAVIA iz družine MASTER, ki je posebej zasnovan za to, da gledalcem doma zagotovi prav takšno sliko, kot so si jo zamislili in ustvarili filmski ustvarjalci.

V preteklih letih smo bili priča velikemu napredku tehnologije, ki je imel izjemen vpliv na način konzumiranja televizijske in filmske zabave. Tako Sony kot Netflix sta pionirja na področju produkcije vsebin in njihove distribucije. Sodelujeta neposredno z ustvarjalci, da bi njihove televizijske in filmske zgodbe prinesla do ljubiteljev zabave po vsem svetu. Obe podjetji sta vložili veliko truda v razvoj in podporo vrhunskim tehnologijam, kot so ločljivost 4K, HDR (visok dinamičen razpon) in zvok Dolby Atmos™. Te filmskim ustvarjalcem omogočajo, da avtentično izrazijo svoje zamisli ter jih prenesejo do ljubiteljev televizijskih in filmskih vsebin po vsem svetu, ki lahko zahvaljujoč vrhunski tehnologiji v njih uživajo v udobju svojega doma.

Način Netflix Calibrated Mode, ki je na voljo ekskluzivno v novih modelih televizorjev Sony BRAVIA serij AF9 OLED in ZF9 LCD, zagotavlja kinematografsko kakovost slike za popolno izkušnjo gledanja Netflixovih filmov, serij in dokumentarcev. Razvili so ga Sonyjevi inženirji za kakovost slike v sodelovanju z Netflixovimi strokovnjaki za barve, prinaša pa vrhunsko sliko, ki se po kakovosti približuje sliki na profesionalnih monitorjih, ki jih uporabljajo v produkcijskih studiih. Naročniki na storitev Netflix lahko z eno samo nastavitvijo v meniju uživajo v pravilnem dinamičnem kontrastu ter natančnih barvah – točno takšnih, kot so jih videle oči ustvarjalcev. To je še posebej opazno ob gledanju vizualno bogatih vsebin, kot je Netflixova originalna serija Lost in Space z zunajzemeljskimi pokrajinami in bitji, kjer svetloba ustvarja prav posebno atmosfero.

»Nedavno sem gledal Lost in Space in bil sem navdušen nad živahnimi pokrajinami: bujnimi gozdovi, zasneženimi polji ter drugimi vizualnimi učinki, ki so me še bolj globoko potegnili v zgodbo pustolovščin družine Robinson,« je dejal Scott Mirer, Netflixov podpredsednik za ekosisteme partnerskih naprav in dodal: »Komaj čakamo, da bodo naši uporabniki po vsem svetu na novih televizorjih Sony BRAVIA iz družine MASTER prvič doživeli to fantastično izkušnjo – studijsko kakovost slike v njihovih dnevnih sobah – kar jim bo omogočil Netflix Calibrated Mode.« Podrobnosti lahko preberete na blogu Netflixa.

Družino televizorjev Sony BRAVIA MASTER sestavljata dve novi seriji: AF9 OLED in ZF9 LCD. Na podlagi pol stoletja Sonyjevih izkušenj ter inženirskega znanja prinašajo televizorji iz družine MASTER najboljšo možno kakovost slike v domačem okolju. Odlikuje jih obilica pametnih funkcij ter so hkrati edini televizorji z načinom Netflix Calibrated Mode.

Datum začetka prodaje televizorjev iz družine MASTER v Evropi bo Sony sporočil kasneje.