Gradbena panoga se sooča z zahtevnimi časi. Vladni ukrepi predpisujejo navodila za preprečevanje okužb z virusom covid-19; med katerimi je tudi priporočilo za delo od doma, v kolikor je to le mogoče in kar močno vpliva na izvajalce, investitorje ter vse ostale vključene v gradbeno verigo. Vsi vključeni želijo čimprej dokončati svoje že začete projekte in zmanjšati škodo, ki bi jo lahko povzročila pandemija.

Pet stvari, ki jih mora vodja gradbišča narediti med pandemijo
Številna podjetja po vsej Evropi so že bila primorana zapreti svoja vrata. Prav tako je delovanje gradbenih podjetij oteženo, ki svoje delo nadaljujejo z manjšimi ekipami, da bi zaključila odprte projekte. Da bi delo še naprej tekoče potekalo, je pomembno, da vodje gradbišč naredijo naslednjih 5 stvari:

Pregled varnostnega protokola
Na prvem mestu je vedno varnost. Dokler gradbišče deluje, so vodje gradbišč odgovorni za varnost vseh zaposlenih. Spremljajte vladne ukrepe in priporočila ter jih vpeljite v svoje delo. Za dokončanje ključnih gradbenih del in zagotavljanje zdravja ter varnosti je potrebno skrbno načrtovanje.

Nenehna komunikacija
Komunikacija je ključna. Vodje gradbišč morajo nujno komunicirati s svojo ekipo, strankami, izvajalci in dobavitelji - le tako se lahko podjetja prilagodijo novim razmeram, najdejo primerne rešitve in nadaljujejo s svojim delom. Programska oprema, kot sta npr. Microsoft Teams ali Slack, je lahko koristna, vendar je komunikacija učinkovitejša z uporabo orodij, ki vključujejo tudi digitalne načrte in omogočajo načrtovanje nalog - le tako bo delo učinkovito in pravočasno opravljeno.

Uporaba tehnologije za učinkovito načrtovanje gradbenih nalog
Vedno imejte vpogled v status svojega projekta. Dodeljevanje nalog in komunikacija z zaposlenimi ter podizvajalci je zelo zahteven del procesa, komunikacija na daljavo pa lahko še poveča kompleksnost.

Pomembno je, da imamo vse aktivnosti, ki jih je potrebno izvesti, zabeležene na digitalnem načrtu - le tako lahko učinkovito načrtujemo delo. Programska oprema PlanRadar omogoča filtriranje nalog glede na njihov status, ne glede na to, ali so še odprte ali že zaključene, roke, prioritete in drugo. Tako boste vedno imeli pregled nad celotnim projektom in ga boste lažje vodili.

Ne glede na to, ali določeno nalogo opravi manjša ali večja skupina sodelavcev, lahko vse informacije o projektu, procesih in komunikaciji enostavno vnesete v PlanRadar. Uporaba programske opreme PlanRadar prihrani čas pri načrtovanju nalog in upravljanju človeških virov. Odgovorna oseba bo vedno obveščena o prihajajočih in novih rokih ter o najnovejših stanjih - tako ne boste zamudili ključnih rokov ali ogrozili pomembnih mejnikov gradbenega projekta.

Nadzor nad podizvajalci
Pozor - zamude se seštevajo! Uporaba programske opreme PlanRadar vam omogoča, da sledite vsakemu koraku. Prav tako pa zagotavlja analizo statusa nalog podizvajalcev, tako boste imeli pregled nad tem, kateri izmed vaših podizvajalcev se držijo rokov in kdo zamuja.

Zmanjšanje števila aktivnosti na gradbišču
Z izjemnim sistemom dodeljevanja nalog lahko sodelavcem na gradbišču naloge razdelite tako, da je istočasno na samem gradbišču prisotnih manj ljudi.

Vsi, ki uporabljajo programsko opremo PlanRadar, lahko svoje naloge enostavno organizirajo, saj bodo vse informacije samodejno sinhronizirane med napravami, kar zagotavlja jasen in natančen pregled projekta. Naloge je možno dodajati kar prek spleta in jih dodeliti odgovorni osebi, ne da bi dodeljevalec nalog moral zapustiti pisarno.

PlanRadar je oblačna SaaS rešitev za gradbene in nepremičninske projekte, ki zagotavlja dostop do trenutnih načrtov, dokumentov, terminov in kontaktov. Omogoča tudi enostavno dodeljevanje nalog in komunikacijo v realnem času. Uporabniki PlanRadar rešitve v povprečju prihranijo 7 ur na teden - približno 18 % svojega delovnega časa. Programsko opremo PlanRadar danes uporablja več kot 6.000 naročnikov iz 43 držav in beleži 25.000 izvedenih projektov dnevno.  

Za več informacij obiščite spletno stran in tukaj preizkusite demo verzijo PlanRadar platforme.  


Nazaj