HTC je z današnjim dnem na prodajne police postavil Vive Pro Eye tudi v Evropi po maloprodajni ceni  1649,00 EUR. Vive Pro Eye je dostopen na Vive.com in v izbranih prodajalnah. Drugod po svetu bo novost na prodajne police prispela v naslednjih tednih. Vive Pro Eye, ki je bil premierno predstavljen na letošnjem sejmu CES v Las Vegasu, z novim naglavnim sistemom z vgrajenim sledenjem za oči, prinaša vrhunsko izkušnjo in postavlja nove mejnike na področju navidezne resničnosti. Za poslovne uporabnike v Evropi, bo Vive Pro Eye obogaten s paketom Advantage, podjetniško licenco in 2-letno garancijo za komercialno uporabo. Advantage, po ceni 185,00 EUR (brez DDV), ponuja tudi ostale podporne storitve za izdelke  Vive Enterprise.

Nova generacija rešitev za profesionalne uporabnike
Vive Pro Eye, ki temelji na nagrajenem dizajnu Vive Pro, je bil ustvarjen z mislijo na profesionalne uporabnike. Integrirano sledenje pogledu v novem Vive Pro Eye prinaša številne prednosti:
- Natančno sledenje pogledu:  ustvarite izrazitejše avatarje za bolj doživeto oziroma globinsko navidezno interakcijo v orodjih za komunikacijo.
- Okolja dinamičnega usposabljanja: simulirajte scenarije iz resničnega življenja in zagotovite uporabnikom inteligentne povratne informacije.
- Poglobljena analiza podatkov: zajemite uporabniške podatke v realnem času s pomočjo  t.i. »heatmappinga« in sledenja pogledu, da dobite vpogled v obnašanje uporabnikov in njihove procese odločanja.
- Intuitivna uporabniška izkušnja:  omogoča navigacijo po menijih s pogledom, kar pomeni bolj priročno uporabo, saj ni potrebe po krmilnikih.

Vive Pro Eye izkorišča prednosti sistema SteamVR™ 2.0. Gre za trenutno najzmogljivejši naglavni komplet za virtualno resničnost na trgu, ki vključuje slušalke z dvojnim OLED zaslonom in ločljivostjo 2880 x 1600 slikovnih točk ter izboljšanim dizajnom slušalk.

»Vive Pro je zaradi svoje tehnološke naprednosti predstavljal najboljšo izbiro na področju sistemov  navidezne resničnosti za poslovne uporabnike. Vive Pro Eye gre s to tehnologijo še korak dlje in postavlja nove standarde na področju vrhunskih sistemov za navidezno resničnost. Profesionalnim uporabnikom namreč ponuja še učinkovitejša orodja, ki bodo nedvomno izboljšala naš način poslovanja preko sistemov navidezne resničnosti,« je povedal Graham Wheeler, generalni direktor HTC Europe.

Boljša izvedba s pomočjo selektivne kvalitete upodabljanja slik (foveated rendering)
Uporabniki lahko z uporabo integriranega sledenja pogledu izkusijo tudi prednosti selektivne kvalitete upodabljanja slike (foveated rendering), kjer je slika upodobljena v visoki ločljivosti samo na tistem mestu, ki ga uporabnik opazuje in se imenuje fovea oziroma rumena pega. S tem dosežemo manjšo obremenitev procesorske in grafične enote ter boljšo ločljivost.

V podjetju NVIDIA, ki ponuja najboljše rešitve na trgu selektivne kvalitete upodabljanja slik, so na grafični tehnološki konferenci GTC v začetku leta, Vive Pro Eye označili kot najboljši naglavni set virtualne resničnosti za njihovo tehnologijo Variable Rate Shading (VRS). Na omenjeni konferenci je Vive predstavil tudi svoje izkušnje sodelovanja z inovativnimi podjetji, kot je ZeroLight, ki je predstavil svojo BMW M Virtual Experience. Ta potencialnim uporabnikom omogoča, da konfigurirajo,  raziskujejo in sedijo v svojem digitalnem vozilu v razmerju 1:1.

»Vive Pro Eye je uporabil najboljše iz sistema Vive Pro in vse skupaj postavil na novo raven,« je komentiral Chris O’Connor, tehnični direktor podjetja ZeroLight. »Z uporabo naglavnega sistema z vgrajenim sledenjem pogledu, lahko našim kupcem ponudimo dodano vrednost.«

Za najnovejše fotografije in ostale vsebine obiščite www.enterprise.vive.com.


Nazaj